Mehmet Ozyurek: Ο άνθρωπος με τη μακρύτερη μύτη στον κόσμο, πέθανε στα 75 του χρόνια

Mehmet Ozyurek: Ο άνθρωπος με τη μακρύτερη μύτη στον κόσμο, πέθανε στα 75 του χρόνια
Ο κάτοχος του ρεκόρ είχε δηλώσει στο GWR το 2021 ότι οι ικανότητές του να μυρίζει ήταν διαφορετικές από τους άλλους ανθρώπους.

Ο Mehmet Ozyurek, ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες (GWR) για τη μακρύτερη μύτη, πέθανε σε ηλικία 75 ετών. Το GWR ανακοίνωσε την είδηση στην ιστοσελίδα του, λέγοντας ότι είναι "λυπημένο" από τον θάνατο του κ. Ozyurek. Η μύτη του Τούρκου είχε μέγεθος 3,46 ίντσες και το ρεκόρ επιβεβαιώθηκε από το GWR τον Νοέμβριο του 2021.

Στον κ. Ozyurek είχε απονεμηθεί ο τίτλος της μακρύτερης μύτης σε ζωντανό άνθρωπο (άνδρα) δύο φορές στο παρελθόν - πρώτα το 2001 στο "Guinness World Records: Primetime in Los Angeles", και ξανά το 2010 στο πλατό του "Lo Show dei Record" στην Ιταλία.

Σύμφωνα με το GWR, ο κ. Ozyurek ήταν γνωστός και αγαπητός για το κέφι του για ζωή και συχνά μιλούσε για το πόσο "ευλογημένος" ήταν που είχε μια μύτη που έσπαγε το ρεκόρ.

Η εξόδιος ακολουθία του τελέστηκε στη γενέτειρά του Artvin.

Η GWR δήλωσε ότι ο κ. Ozyurek αρρώστησε και υπέστη καρδιακή προσβολή, ήταν προγραμματισμένο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Οι γιατροί προσπάθησαν να τον σώσουν αλλά οι προσπάθειές τους ήταν μάταιες.