Στο «σφυρί» το ιδιωτικό ελληνικό νησί «όαση» που ήθελαν να αγοράσουν οι Beatles

Newsroom
Στο «σφυρί» το ιδιωτικό ελληνικό νησί «όαση» που ήθελαν να αγοράσουν οι Beatles
Το μικρό νησί στην Ερέτρια είναι μια γρήγορη βόλτα με ελικόπτερο από την Αθήνα

Ένα σπίτι μερικές φορές δεν αρκεί για όσους έχουν αρκετά μεγάλη περιουσία. Έτσι η λύση που σκέφτονται μερικοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους είναι να αγοράσουν ένα ιδιωτικό νησί. Δισεκατομμυριούχοι όπως ο Richard Branson και ο Larry Ellison έχουν μετατρέψει τα ιδιωτικά τους νησιά σε υπερπολυτελείς αποδράσεις, ενώ διασημότητες όπως ο Johnny Depp και ο Tyler Perry έχουν τους παραδείσους τους στις Μπαχάμες για προσωπική χρήση και για απόλυτη απομόνωση.

Υπάρχουν πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο που προσφέρουν αυτά τα κομμάτια γης προς πώληση, στην Καραϊβική, την Ελλάδα, τη Νότια Αμερική, τον Καναδά, τις ΗΠΑ και όχι μόνο. Τα ιδιωτικά νησιά υπάρχουν σε όλα τα σχήματα και μεγέθη και μπορούν να κοστίζουν από 200.000 έως 200 εκατομμύρια δολάρια, ανάλογα με το τι ψάχνει κανεις. Ωστόσο, η αγορά ενός νησιού και η οικοδόμηση σε αυτό είναι μια σημαντική επένδυση τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα

Δεν πρόκειται για τις Κυκλάδες, αλλά το νησί Αγία Τριάδα, στα ανοικτά των ακτών της Ερέτριας στην ηπειρωτική Ελλάδα που ήταν κάποτε περιζήτητο σημείο διακοπών για τους Beatles, την ελληνική βασιλική οικογένεια και άλλες διασημότητες.

Το νησί των 12 στρεμμάτων, το οποίο πωλείται για λίγο πάνω από 8 εκατομμύρια δολάρια, διαθέτει δύο παραδοσιακά ελληνικά σπίτια, μια εκκλησία, ένα λεμβοστάσιο, αποβάθρες και δρόμους για τον μελλοντικό ιδιοκτήτη που μπορεί να το αφήσει ως έχει ή να το εμπλουτίσει. Τα κτίρια κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1960, καθώς και το εκκλησάκι, οι τοίχοι του οποίου είναι ζωγραφισμένοι από διάσημο Έλληνα καλλιτέχνη.

Το ακίνητο διαθέτει επίσης αρχαία ελαιόδεντρα, αγριολούλουδα, φιστίκια, κυπαρίσσια, ρόδια, βερίκοκα και ροδάκινα. Είναι επίσης μια γρήγορη βόλτα με ελικόπτερο από την Αθήνα