Μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα: «Αυτοί μόνοι τους κι εμείς όλοι μας» το μήνυμα του Κουτσούμπα (vid)

Μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα: «Αυτοί μόνοι τους κι εμείς όλοι μας» το μήνυμα του Κουτσούμπα (vid)
Το ΚΚΕ πραγματοποίησε μεγάλη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

Σε πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση το ΚΚΕ, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, ζήτησε από τους πολίτες να δυναμώσουν το ΚΚΕ περισσότερο την Κυριακή, για να συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των πολλών.

«Δώστε δύναμη στο ΚΚΕ»

1

Απόψε μπορούμε πλέον να το πούμε με σιγουριά: Την Κυριακή το ΚΚΕ μπορεί να δυναμώσει ακόμα περισσότερο! Έτσι πρέπει να γίνει και έτσι θα γίνει. Θα φροντίσουμε εμείς γι αυτό, δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό τις επόμενες μέρες και ώρες μέχρι να κλείσει η κάλπη.

Την Κυριακή λοιπόν, το ΚΚΕ μπορεί να δυναμώσει ακόμα περισσότερο! Το είπε χτες η Πάτρα, προχθές η Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, η Λαμία. Το φωνάζει σήμερα η Αθήνα, με αυτή την τεράστια, συγκλονιστική, κατακόκκινη συγκέντρωση λαού και νεολαίας εδώ στο Σύνταγμα, στην καρδιά της Αθήνας, της Ελλάδας: ΚΚΕ δυνατό για να είναι δυνατός ο λαός.

Ναι, να είναι δυνατός ο λαός, αυτό επιλέγουν όλο και περισσότεροι εργάτες και εργάτριες, άνθρωποι της βιοπάλης, μαθητές, φοιτητές που για πρώτη φορά προσεγγίζουν το κόμμα μας. Γιατί βλέπουν, νιώθουν πως αν η ελπίδα παραμένει ζωντανή, φωτεινή, είναι γιατί την κράτησε και συνεχίζει να την κρατάει ζωντανή, με τη στάση του, με τη δράση του και κυρίως με την πολιτική του πρόταση που δίνει διέξοδο και προοπτική στο λαό, το ΚΚΕ.

«Να ξαναβρεθούμε μαζί την Κυριακή στις κάλπες»

1

«Στις κάλπες της Κυριακής, θέλουμε να ξαναβρεθούμε με όσους και όσες βρεθήκαμε στους λαϊκούς αγώνες της τετραετίας που πέρασε. Θέλουμε να βρεθούμε με όσους ψήλωσαν τις δυνάμεις του ΚΚΕ όπου και όποτε στήθηκαν κάλπες αυτή την τετραετία: Τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που μας ανέδειξαν σε δεύτερη δύναμη στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Τους εργαζόμενους της Αθήνας που μας ανέδειξαν σε πρώτη δύναμη στο μεγαλύτερο εργατικό κέντρο της χώρας και σε άλλα εργατικά κέντρα που άλλαξαν χέρια μετά από χρόνια, που μαζικοποίησαν εργατικά σωματεία, συγκρότησαν επιτροπές αγώνα.

Να βρεθούμε ξανά με τους συνταξιούχους που δεν παραιτήθηκαν ποτέ από τον αγώνα για μια αξιοπρεπή ζωή, με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, που συναντηθήκαμε στις κινητοποιήσεις για τα αυτονόητα σε ένα σχολείο που εξοντώνει αντί να μορφώνει τα παιδιά μας. Με τους καλλιτέχνες που πάλεψαν μέσα από τα σωματεία τους για τα εργασιακά τους δικαιώματα, για μια καλλιτεχνική εκπαίδευση στο ύψος των σύγχρονων αναγκών. Γιατί το ΚΚΕ είναι η δύναμη που έχει βάλει την σφραγίδα του στον πολιτισμό, με αγώνες, ιδέες και πράξεις.

Να βρεθούμε ξανά με τους χιλιάδες φοιτητές που για δεύτερη φορά ανέδειξαν σε πρώτη δύναμη στις φοιτητικές εκλογές την Πανσπουδαστική, την παράταξη που στηρίζει η ΚΝΕ, αφήνοντας τη ΔΑΠ της ΝΔ δεύτερη, με δέκα μονάδες διαφορά, δίνοντας κουράγιο και δύναμη σε παλιούς και νέους αγωνιστές.

Όλοι ξέρετε πια, από την μεγάλη πείρα σας με όσους κυβέρνησαν έως σήμερα, πως τίποτα δεν έχει αλλάξει αλλά και τίποτα δεν είναι όπως παλιά! Τίποτα δεν έχει αλλάξει στη στρατηγική της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των υπολοίπων. Μπορεί να ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία, να κάνουν ορισμένες παρακάμψεις, ο προορισμός όμως παραμένει ο ίδιος για όλους:

Τα αδηφάγα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου που για το λαό αφήνει μόνο τα αποφάγια και την μιζέρια.

Με αυτό το κριτήριο έχουν διαμορφώσει τα προγράμματά τους, γι αυτό οι τίτλοι στα περιεχόμενα, είναι ίδιοι. Με αυτή τη μεζούρα κοστολογούν τις υποτιθέμενες παροχές τους, για αυτό προσθέτουν πάντα ένα “αν”. «Αν» αντέχει η καπιταλιστική οικονομία, «αν δεν διαταράσσεται η δημοσιονομική ισορροπία»… και βάλε. Μετράνε τις ανάγκες του λαού και επειδή, λένε, ότι κοστίζουν πολύ, τις έχουν ήδη διαγράψει. Τις έχει προ πολλού διαγράψει το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης που βολοδέρνει στα αδιέξοδά του, γι’ αυτό γίνεται όλο και χειρότερο για το λαό… Και ας λένε ότι θέλουν ο Μητσοτάκης, ο Τσίπρας και από κοντά και ο Ανδρουλάκης. Ό,τι και να πουν, όπως κι αν τα πουν, οι εργαζόμενοι τους έχουν πάρει χαμπάρι…

Μην ακούτε κανέναν που σας λέει ότι αυτή είναι χαμένη ψήφος. Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ αθροίζεται στο πανελλαδικό του ποσοστό και στέλνει περισσότερους κομμουνιστές, αγωνιστές στη Βουλή, πανελλαδικά. Χαμένη είναι κάθε ψήφος στα κόμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν και στα διάφορα συμπληρώματά τους, όπως το ΜΕΡΑ 25 και η Ελ. Λύση, που συγκυβέρνησαν και μας έφεραν ως εδώ.

Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε. Να ζωντανέψουμε ξανά την ελπίδα, με δυνατό ΚΚΕ!

Γεια σας καλή δύναμη σε όλους και όλες!»