Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία: «Να βρεθούν οι υπεύθυνοι για τα νεκρά άλογα στην Πάρνηθα»

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία: «Να βρεθούν οι υπεύθυνοι για τα νεκρά άλογα στην Πάρνηθα»
Καταγγέλλει ότι τα άλογα πετιούνται ζωντανά στον γκρεμό ώστε να θανατωθούν, ενώ στο σημείο εντοπίστηκαν και σκελετοί, κάτι που σημαίνει ότι αυτό γίνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μια καταγγελία έγινε στο Facebook, με χρήστη που ανήρτησε φωτογραφίες από νεκρά άλογα που εντόπισε στην Πάρνηθα.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία κοινοποίησε την καταγγελία προς την Αστυνομία, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την ειδική Γραμματεία και τον Άρειο Πάγο, με επιστολή.

Νεκρό άλογο

Η ανακοίνωση

«Μια φοβερή καταγγελία για απόκρημνο χώρο στη δυτική Πάρνηθα στον οποίο πετιούνται συστηματικά άλογα, κοινοποίησε η ΠΦΠΟ προς την Αστυνομία, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την ειδική Γραμματεία και τον Άρειο Πάγο.

Η επιστολή της ΠΦΠΟ είναι η ακόλουθη:

Ενημερωθήκαμε από το τοπικό σωματείο μας, για την ύπαρξη επώνυμης καταγγελίας και φωτογραφιών, για χώρο στην Δυτική Πάρνηθα στην περιοχή της Χασιάς, όπου συστηματικά πετιούνται άλογα. Οι φωτογραφίες δείχνουν αρκετά ζώα και σκελετούς συνεπώς γίνεται επί μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σας κοινοποιούμε την καταγγελία και παρακαλούμε για άμεσες ενέργειές σας ώστε να βρεθούν οι υπεύθυνοι, δεδομένου ότι η περιοχή δεν είναι μεγάλη».