Κοψιδάς για χορτοφαγία: «Είμαστε φρουτο-φυτο-καρποφάγα ζώα οι άνθρωποι» (vid)

Κοψιδάς για χορτοφαγία: «Είμαστε φρουτο-φυτο-καρποφάγα ζώα οι άνθρωποι» (vid)
Ο Γιώργος Κοψιδάς μίλησε για την απόφασή του να γίνει vegan και τις σκέψεις του γύρω από την χορτοφαγία.

Ο ηθοποιός Γιώργος Κοψιδάς βρέθηκε στην εκπομπή «Κουβέντα να Γίνεται» του ACTION24 και εκτός των άλλων μίλησε και για την απόφαση του να γίνει vegan.

Πιο αναλυτικά αναφέρθηκε στους λόγους που αποφάσισε να γίνει vegan και είπε συγκεκριμένα: «Είμαι εδώ και δέκα χρόνια. Άρχισα να βλέπω κάποια βίντεο, κάποια ντοκιμαντέρ για το τι συμβαίνει στις βιομηχανίες κρέατος και γάλατος και έπαθα σοκ. Δεν με ενδιέφερε καθόλου το κομμάτι της υγείας. Ήταν ηθικό το θέμα. Είδα πως κακοποιούνται τα ζώα, πως βασανίζονται και πως θανατώνονται χωρίς κανένα λόγο γιατί δεν είμαστε σαρκοφάγα ζώα οι άνθρωποι, ούτε πανφάγα, είμαστε φρουτο/φυτο/καρποφάγα ζώα. Είπα ότι δεν θέλω να συμμετέχω σε όλο αυτό. Θεωρούσα τον εαυτό μου φιλόζωο αλλά συνειδητοποίησα ότι δεν ήμουν πραγματικά φιλόζωος. Αγαπάω σκύλους και γάτες και ότι άλλο με έχουν μάθει και την ίδια στιγμή τρώω κάτι άλλα γουρουνάκια, κατσικάκια που είναι ακριβώς το ίδιο. Δεν έχουν καμία διαφορά. Φοβούνται, πονάνε, έχουν αισθήματα».

Όσον αφορά τα οφέλη που είχε στην υγεία του είπε χαρακτηριστικά: «Επειδή αθλούμαι ακόμα, οι επιδόσεις μου είναι καλύτερα από ποτέ και όταν τραυματίζομαι επανέρχομαι πιο γρήγορα. Άρα σε θέμα υγείας είμαι καλύτερα από ποτέ»