Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύγκρουση λεωφορείου πάνω σε γέφυρα στη Σαουδική Αραβία (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
 Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύγκρουση λεωφορείου πάνω σε γέφυρα στη Σαουδική Αραβία (vid)
Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Δευτέρα στη Σαουδική Αραβία όταν ένα λεωφορείο, που μετέφερε προσκυνητές στη Μέκκα, χτύπησε σε μια γέφυρα.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Δευτέρα (25/3) στη Σαουδική Αραβία όταν ένα λεωφορείο, που μετέφερε προσκυνητές στη Μέκκα, χτύπησε σε μια γέφυρα, ανετράπη και πήρε φωτιά, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας.

Άλλοι 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν στη συντριβή. Τα θύματα ήταν «διαφόρων εθνικοτήτων», κατά την ίδια πηγή, που δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Το δυστύχημα, στην επαρχία Ασίρ, νότια της χώρας, υπογραμμίζει τη μόνιμη πρόκληση της ασφάλειας της μεταφοράς προσκυνητών στη Μέκκα και τη Μεδίνα, τις δυο ιερότερες πόλεις για τους μουσουλμάνους.

Η μεταφορά προσκυνητών στο οδικό δίκτυο της Σαουδικής Αραβίας μπορεί να είναι επικίνδυνη, ειδικά κατά τη διάρκεια του Χατζ, όταν σχηματίζονται ατελείωτα μποτιλιαρίσματα από τα λεωφορεία που είναι γεμάτα πιστούς. Τον Οκτώβριο του 2019, 35 άτομα σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν όταν λεωφορείο συγκρούστηκε με βαρύ όχημα κοντά στη Μεδίνα.

Τα προσκυνήματα των μουσουλμάνων χαρακτηρίζονται ο κινητήρας του τουρισμού στη Σαουδική Αραβία, τομέα στον οποίο βασίζεται η πολιτική ηγεσία του βασιλείου στην προσπάθειά της να διαφοροποιήσει την οικονομία της, που είναι εξαρτημένη σε κρίσιμο βαθμό από τα ορυκτά καύσιμα.