Μαθητές και κάτοικοι στη Θεσσαλονίκη πηδάνε την περίφραξη και διασχίζουν τις γραμμές για να πάνε στο σχολείο

Newsroom
Μαθητές και κάτοικοι στη Θεσσαλονίκη πηδάνε την περίφραξη και διασχίζουν τις γραμμές για να πάνε στο σχολείο
Πηδάνε την περίφραξη και διασχίζουν τις σιδηροδρομικές γραμμές για να πάνε στο σχολείο οι μαθητές στην Μενεμένη.

Κορόνα γράμματα παίζουν καθημερινά τη ζωή τους εκατοντάδες κάτοικοι, αλλά και μαθητές που πηδούν τα κάγκελα και διασχίζουν τις σιδηροδρομικές γραμμές κάτω από την πεζογέφυρα της οδού Καζαντζάκη στη Μενεμένη, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ πάρα πολλοί μαθητές κάθε μέρα, πηδάνε τις περιφράξεις και διασχίζουν τις ράγες για να «κόψουν» δρόμο και να πάνε στο σχολείο που βρίσκεται από την άλλη πλευρά του δρόμου.

Στο συγκεκριμένο σημείο, όπου βρίσκεται η πεζογέφυρα του ΟΣΕ, η διαχωριστική περίφραξη από τις σιδηροδρομικές γραμμές είναι χαμηλή. Οι μαθητές, αλλά και άλλοι μεγαλύτερης ηλικίας, βλέποντας ότι οι ανελκυστήρες της πεζογέφυρας είναι εκτός λειτουργίας, καθώς έχουν λεηλατηθεί οι ηλεκτρικοί πίνακες, διασχίζουν κάθετα τις γραμμές με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη σωματική τους ακεραιότητα. Μπορεί οι επιβατικές αμαξοστοιχίες να έχουν σταματήσει τα δρομολόγιά τους μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, όμως στις ράγες αυτές συνεχίζουν να τροχιοδρομούν άμαξες του ΟΣΕ, εκτοξεύοντας στα ύψη τον κίνδυνο να σημειωθεί ατύχημα.

Μάλιστα, έχουν τοποθετήσει και ξύλα προκειμένου να τα χρησιμοποιούν ως σκαλοπάτι για να σκαρφαλώσουν πιο εύκολα στα κάγκελα.