5 νέα χαρακτηριστικά του PS5 που κάνουν τη διαφορά (vids)

Παύλος Παπαπαύλου
Με τις συνεχείς ενημερώσεις, η κονσόλα παρουσιάζει σαφέστατη βελτίωση.

Το PS5 δείχνει τα «δόντια» του με την μεγάλη διαθεσιμότητα και τις πωλήσεις που ανεβάζει κατακόρυφα σε όλες τις αγορές του πλανήτη. Η κονσόλα της Sony έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και προς το παρόν δείχνει να βελτιώνεται συνεχώς με λειτουργίες (και ευκολίες) που προστίθενται μέσω firmware updates. Ας δούμε τις πιο σημαντικές από αυτές.

Discord
Η χρήση του Discord είναι σχεδόν αυτονόητη για τους σημερινούς gamers που θέλουν να μιλούν και να παίζουν με τους φίλους τους ασχέτως κονσόλας και πλατφόρμας. Με την διάθεση του τελευταίου firmware update, το PS5 επιτρέπει στους παίκτες να συνδεθούν στο Discord απλά και εύκολα και να είναι σε άμεση επαφή με άλλους, ασχέτως αν συνδέονται από κονσόλα της Sony ή όχι.

Ασύρματη ενημέρωση του χειριστηρίου DualSense
Το DualSense controller ενημερωνόταν στους αρκετούς πρώτους μήνες του PS5 μόνο με τη χρήση καλωδίου. Αντιλαμβάνεται κανείς πως κάτι τέτοιο ήταν ιδιαίτερα άβολο, αφού κατά τη διάρκεια του ανοίγματος της κονσόλας, έπρεπε να σηκωθούμε από την άνεση του καναπέ, να ψάχνουμε το καλώδιο USB-C, να το συνδέουμε στο PS5, να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και μετά να συνεχίσουμε. Με τις τελευταίες ενημερώσεις αυτό δεν είναι καν υποχρεωτικό, αφού οι ενημερώσεις μπορούν να γίνουν ασύρματα.

VRR σε monitors με ανάλυση 1440p
Ένα από τα πιο firmware updates έφερε στο PS5 την υποστήριξη για ανάλυση 1440p, μία από τις αναλύσεις που βλέπουμε κατά κύριο λόγο σε όσους χρησιμοποιούν το gaming monitor του PC τους και για την κονσόλα. Πλέον, η ανάλυση αυτή υποστηρίζει και το VRR, μία λειτουργία που είναι σίγουρα από τις πιο σημαντικές της νέας γενιάς και αφήνει το μόνιτορ να υποστηρίξει διαφορετικούς ρυθμούς ανανέωσης της δράσης, προσφέροντας μια πιο ομαλή ροή.

Είσοδος σε παιχνίδι από ένα party chat
Μία νέα λειτουργία που βοηθάει ιδιαίτερα είναι αυτή που επιτρέπει να μπείτε σε ένα παιχνίδι απευθείας από το party chat. Ουσιαστικά, αν οι φίλοι σας έχουν συνδεθεί νωρίτερα και παίζουν ένα game, μπορείτε να μπείτε στο κοινό chat και με απλά πατήματα στο μενού της κονσόλας να φορτώσετε το ίδιο game (με την προϋπόθεση ότι το έχετε εγκατεστημένο). Σίγουρα κάτι που εξοικονομεί χρόνο από την πλοήγηση στα διάφορα μενού.

Φιλτράρισμα παιχνιδιών ανά φάκελο
To PS5 προσφέρει εδώ και καιρό τη δυνατότητα δημιουργίας φακέλων για να τοποθετήσετε εκεί (πιο οργανωμένα) τα παιχνίδια που έχετε εγκατεστημένα στο σκληρό δίσκο. Για παράδειγμα μπορείτε να βάλετε σε ένα φάκελο τα action games ή τα PSVR2 games. Ακόμη, κάτι που έχει βελτιωθεί με τα νεότερα updates είναι ότι μπορείτε να κάνετε πολύ πιο εύκολα αναζήτηση στη βιβλιοθήκη σας για να αναζητήσετε ένα game πριν το περάσετε σε κάποιο φάκελο.