Ένας αετός στη Μινεσότα θάφτηκε μέχρι το κεφάλι από χιόνι για να προστατέψει τα αυγά του (vid)

Newsroom
Ένας αετός στη Μινεσότα θάφτηκε μέχρι το κεφάλι από χιόνι για να προστατέψει τα αυγά του (vid)
Μια μαμά πρέπει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της, προκειμένου να προστατέψει τα παιδιά της.Έτσι και ο αετός κάνει οτιδήποτε, ώστε να διασφαλίζει την ασφάλεια των παιδιών του.

Ένας φαλακρός αετός στη Μινεσότα, των ΗΠΑ, βρέθηκε θαμμένος μέχρι το κεφάλι στο χιόνι την περασμένη Τετάρτη (22/02), καθώς κρατούσε δύο αυγά ζεστά κατά τη διάρκεια μιας χιονοθύελλας.

Μέχρι το πρωί, ο αετός είχε καλυφθεί από χιόνι και γύρισε τα αυγά της για να βεβαιωθεί ότι ήταν αρκετά ζεστά, δήλωσε η Λόρι Νάουμαν, εκπρόσωπος του Προγράμματος Άγριας Ζωής για μη οικόσιτα ζώα στο Τμήμα Φυσικών Πόρων της Μινεσότα.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από την EagleCam του τμήματος, η οποία λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και βοηθά τους υπαλλήλους, που προστατεύουν την άγρια ζωή, να παρακολουθούν τον αετό και τον σύντροφό της, καθώς περιμένουν τις νέες τους αφίξεις.

Μια χιονοθύελλα έπληξε την περιοχή από το βράδυ της Τετάρτης (22/02) μέχρι την Πέμπτη (23/02), δήλωσε η Νάουμαν. Τα αυγά θάβονται βαθιά μέσα στη φωλιά, σε μια τρύπα που, για να διατηρούνται ζεστά. Τα φύλλα, τα ξύλα, τα χόρτα και τα κλαδιά βοηθούν επίσης, πρόσθεσε η Νάουμαν.

Οι αετοί κάθονται επίσης στις φωλιές και κυλούν ή περιστρέφουν τα αυγά για να τα κρατήσουν ζεστά. Η περιστροφή των αυγών βοηθά τα έμβρυα στο εσωτερικό τους να αναπτυχθούν πιο ομοιόμορφα και εξασφαλίζει επίσης, ότι η θερμότητα κατανέμεται ομοιόμορφα μεταξύ των αυγών. Συνήθως, οι αετοί κυλούν τα αυγά κάθε μισή ώρα περίπου, δήλωσε η Νάουμαν.

Η υγρασία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Εάν η φωλιά είναι πολύ υγρή στο εσωτερικό της, τα αυγά είναι πιο πιθανό να παγώσουν, είπε.