Τα οκτώ μονοπάτια καινοτομίας της Daikin

Newsroom
Τα οκτώ μονοπάτια καινοτομίας της Daikin
Η καινοτομία αποτελεί την πυξίδα της Daikin, η οποία επενδύει σε αυτήν συνεχώς με στόχο να προσφέρει τις καλύτερες και πιο αποδοτικές λύσεις συστημάτων θέρμανσης – ψύξης.

Όλη η τεχνολογία της Daikin δεν θα μπορούσε να χωρέσει σε λίγες μόνο γραμμές. Θα προσπαθήσουμε όμως να σας ταξιδέψουμε στους πιο σημαντικούς προορισμούς καινοτομίας της Daikin παρουσιάζοντας τα κυριότερα πλεονεκτήματα των καινοτομιών της Daikin, που χαρίζουν τέλεια ισορροπία άνεσης, θερμοκρασίας και ποιότητας αέρα στον χώρο σας.

Το Flash Streamer αποτελεί εξελιγμένη τεχνολογία, που προσφέρει την πιο καθαρή ατμόσφαιρα στους εσωτερικούς χώρους. Χρησιμοποιώντας ηλεκτρόνια για την ενεργοποίηση χημικών αντιδράσεων με τα μόρια αέρα, το Flash Streamer αδρανοποιεί οσμές, βακτήρια, αλλεργιογόνα όπως η γύρη και οι μύκητες προσφέροντας πιο φρέσκο, πιο υγιεινό και πιο καθαρό αέρα. Παράλληλα, το αποσμητικό φίλτρο από τιτάνιο αποσυνθέτει οσμές, όπως αυτές του καπνού ή των κατοικίδιων. H τεχνολογία Streamer της Daikin απενεργοποιεί περισσότερο από το 99,9% του νέου κορωνοϊού (SARS-CoV-2) μέσα 2,5 λεπτά, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Παστέρ.

...

Το Coanda Airflow δεν αποτελεί απλώς μια νέα τεχνολογία, αποτελεί ένα φαινόμενο στον κόσμο του κλιματισμού. Η ιδανική θερμοκρασία δεν είναι η ίδια για όλους. Είτε είσαι στο σπίτι είτε στο γραφείο θα έχουν υπάρξει περιστάσεις κατά τις οποίες κάποιοι κρυώνουν, ενώ άλλοι ζεσταίνονται. Το φαινόμενο Coanda βελτιστοποιεί τη ροή αέρα, παρέχοντας καλύτερη κατανομή θερμοκρασίας σε όλο το δωμάτιο. Ουσιαστικά κατευθύνει τον ψυχρό αέρα προς τα πάνω για ταχύτερη απόδοση ψύξης και αντίστοιχα τον θερμό αέρα προς τα κάτω για γρηγορότερη θέρμανση. Χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένες περσίδες, η εστιασμένη ροή αέρα εξασφαλίζει μοναδικό κλίμα άνεσης όλο τον χρόνο.

Ρύθμισες τη θερμοκρασία του κλιματιστικού σου και στην πορεία αποφάσισες ότι θέλεις να την αλλάξεις; Ο έλεγχος του κλιματιστικού σου είναι στα χέρια σου, ή για την ακρίβεια στη φωνή σου. Μέσω του Amazon Alexa ή του Google Assistant μπορείς να ρυθμίζεις κύριες λειτουργίες όπως τη θερμοκρασία, το mode, την ταχύτητα ανεμιστήρα και πολλά άλλα. Λιγότερα κουμπιά, μεγαλύτερη ταχύτητα, ακόμα περισσότερη ευκολία μέσα από τις Φωνητικές εντολές Daikin. Η δυνατότητα φωνητικών εντολών διατίθεται μέσω της εφαρμογής Onecta της Daikin για να ρυθμίζεις το εσωτερικό κλίμα του χώρου σου από το smartphone σου, ακόμα και όταν είσαι εκτός.

...

Την ίδια στιγμή η Daikin χρησιμοποιεί έξυπνους αισθητήρες που προσαρμόζουν τη θερμοκρασία στα επιθυμητά επίπεδα. Αξιοποίησε λοιπόν την τεχνολογία που αισθάνεται. Ο έξυπνος αισθητήρας για την ανίχνευση της θερμοκρασιακής κατανομής στην επιφάνεια ενός δωματίου κατευθύνει τη ροή αέρα στις περιοχές που χρειάζονται ψύξη ή θέρμανση, δημιουργώντας έτσι ένα άνετο περιβάλλον. Ο αισθητήρας κίνησης δύο περιοχών ανιχνεύει την κίνηση. Η ροή του αέρα κατευθύνεται σε ζώνες όπου εκείνη τη στιγμή δεν ανιχνεύεται ανθρώπινη παρουσία προσφέροντας άνεση, ενώ όταν δεν υπάρχει κανείς στο δωμάτιο η μονάδα αυτόματα μεταβαίνει σε λειτουργία ενεργειακής εξοικονόμησης.

Θέλεις να «ανάψουν» τα αίματα γρήγορα; Η λειτουργία Heat Boost σου επιτρέπει να ζεστάνεις τον χώρο σου γρήγορα και οικονομικά. Κατά την εκκίνηση της μονάδας σε λειτουργία θέρμανσης, το Heat Boost ενεργοποιείται αυτόματα. Πρόκειται ουσιαστικά για την αύξηση της συχνότητας του συμπιεστή κατά την εκκίνηση, προκειμένου να επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία κατά 14% ταχύτερα. Έτσι, η λειτουργία Heat boost θερμαίνει ο σπίτι σου αμέσως μετά την ενεργοποίηση του κλιματιστικού, και το σημαντικότερο αθόρυβα και οικονομικά.

Η αθόρυβη τεχνολογία είναι από τα βασικά προτερήματα των συστημάτων της Daikin στην οποία πιστεύουμε ότι η αληθινή άνεση επιτυγχάνεται μόνο αν η λειτουργία του είναι πραγματικά αθόρυβη. Ο ειδικά σχεδιασμένος ανεμιστήρας των κλιματιστικών Daikin βελτιστοποιεί τη ροή αέρα, εξασφαλίζοντας υψηλά επίπεδα απόδοσης και ταυτόχρονα χαμηλή στάθμη θορύβου. Σε πολλά μοντέλα κλιματισμού Daikin η στάθμη ηχητικής πίεσης φτάνει μέχρι και τα 19dBA, γεγονός που τα καθιστά πρακτικά αθόρυβα.