Ντοκιμαντέρ για το Pornhub έρχεται στο Netflix: Πότε θα είναι διαθέσιμο

Newsroom
Το ντοκιμαντέρ θα προβάλλει το τρόπο που το πιο διάσημο πορνογραφικό site, άλλαξε τη βιομηχανία του σεξ και εξερευνά τις επιτυχίες και τα σκάνδαλα του ιστότοπου.

Το Pornhub είναι από τις πιο δημοφιλείς -αν όχι η δημοφιλέστερη- ιστοσελίδα με περιεχόμενο μόνο για ενήλικους. Ωστόσο, ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Money Shot: The Pornhub Story», αναμένεται τον επόμενο μήνα στο Netflix και συγκεκριμένα στις 15 Μαρτίου.

Ο στόχος του ντοκιμαντέρ

Το Pornhub, που κυκλοφόρησε το 2007, διευκόλυνε την «άνοδο» του περιεχομένου για ενήλικες που δημιουργήθηκε από χρήστες, το οποίο έχει πλέον «εκτιναχθεί» στο mainstream σε άλλες νεότερες πλατφόρμες όπως το OnlyFans.

Το ντοκιμαντέρ, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, περιλαμβάνει συνεντεύξεις από ηθοποιούς, ακτιβιστές και πρώην υπαλλήλους και θα γίνεται αναφορά και στα σκάνδαλα του πορνογραφικού site.

Μάλιστα, θα εξηγεί και πώς γίνεται η διανομή του περιεχομένου με ασφάλεια, ενώ θίγεται και το θέμα του trafficking.

Το δελτίο τύπου για την 90λεπτη ταινία αναφέρει:

«Το Pornhub, η πιο διάσημη πλατφόρμα ψυχαγωγίας ενηλίκων του διαδικτύου, άλλαξε ριζικά τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνεται και διανέμεται η πορνογραφία.

Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους δημιουργούς ερωτικού περιεχομένου να προσεγγίσουν ένα τεράστιο κοινό, ενώ η εταιρεία έβγαζε δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά επίσης ενεπλάκη σε ισχυρισμούς για μη συναινετικό υλικό και διακίνηση πορνό στον ιστότοπο.

Καθώς οι οργανώσεις κατά της εμπορίας ανθρώπων αναζητούν δικαιοσύνη για τα θύματα, μπορεί αυτός ο διαδικτυακός γίγαντας να προστατεύσει αυτά τα θύματα από εκείνους που επωφελούνται ή είναι ένα νέο κύμα λογοκρισίας για ενήλικες που κάνουν συναινετικό πορνό;».

Σχετικά με την ταινία, η σκηνοθέτης και παραγωγός Suzanne Hillinger είπε: «Στόχος αυτού του ντοκιμαντέρ είναι να αναδείξουμε τι σημαίνει σεξουαλικότητα και συναίνεση όταν οι διαδικτυακές πλατφόρμες δισεκατομμυρίων δολαρίων ευδοκιμούν από περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες. Ποιος έχει και ποιος πρέπει να έχει τη δύναμη σε αυτά; Ελπίζουμε αυτή η ταινία να δημιουργήσει σημαντικές συζητήσεις για το σεξ και τη συναίνεση, τόσο στο διαδίκτυο όσο και στον κόσμο».

Η παραγωγή του ντοκιμαντέρ είναι από την Jigsaw Productions, με τη Nicki Carrico να είναι παραγωγός. Η Stacey Offman και ο Richard Perello θα είναι η εκτελεστική παραγωγή.