Η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο υποστηρίζει ότι έπρεπε να κλείσει έξι θέσεις για να μπορέσει να ταξιδέψει

Newsroom
Η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο έπρεπε να κλείσει έξι σειρές καθισμάτων για να μπορεί να πετάξει σε αεροπλάνο.

Η Rumeysa Gelgi, από την Τουρκία, έχει ύψος 2,14 μέτρα και μέχρι πέρυσι δεν είχε μπορέσει να πραγματοποιήσει κανένα ταξίδι στο εξωτερικό αφού δεν μπορούσε να βρει καμία πτήση που να την εξυπηρετεί.

Όταν ήταν μόλις τεσσάρων μηνών, η Rumeysa διαγνώστηκε με μια πάθηση που ονομάζεται σύνδρομο Weaver, η οποία επηρεάζει περίπου 50 ανθρώπους στον κόσμο και προκαλεί υπερβολική ανάπτυξη των οστών.

Η πάθηση την οδήγησε να αναπτύξει μια σειρά από παθήσεις υγείας, συμπεριλαμβανομένου ενός καρδιακού ελαττώματος.

Η Rumeysa έχει επίσης σκολίωση, η οποία προκαλεί καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης και τη δυσκολεύει πολύ να καθίσει για παρατεταμένες χρονικές περιόδους - καθιστώντας σχεδόν αδύνατο το αεροπορικό ταξίδι .

Μιλώντας στο 7News, ο Rumeysa είπε: «Έχω ράβδους και βίδες στη σπονδυλική μου στήλη, οπότε δεν μπορώ να κάθομαι όρθια για περισσότερο από δύο ή τρεις ώρες. Είμαι πάνω από 2,10μ, οπότε πιέζω πολύ τη σπονδυλική μου στήλη. Πάντα ήθελα να πάω στην Αμερική, να δουλέψω ως προγραμματιστής ιστού στη Silicon Valley, αλλά η Καλιφόρνια είναι μια πτήση 14 ωρών»

Αλλά το όνειρό της έγινε πραγματικότητα όταν η Turkish Airlines της άφησε να κλείσει έξι σειρές θέσεων, ώστε να μπορεί να ξαπλώνει σε όλη τη διαδρομή.

«Ήταν η πρώτη φορά που έγινε για εμπορικό λόγο», είπε ο Rumeysa. «Όλοι ήταν τόσο ευγενικοί. Έριξα μερικές ματιές, αλλά ήρθαν άλλοι επιβάτες για να ελέγξουν ότι ήμουν καλά και μου άρεσε πραγματικά η πτήση μου.» Και πρόσθεσε: «Καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι είναι περίεργοι για μένα, αλλά εφόσον τα βλέμματα δεν είναι αδιάκριτα , είναι εντάξει».

Μετά το ταξίδι της, η Rumeysa ευχαρίστησε την αεροπορική εταιρεία για την απίστευτη εμπειρία .

Σε μια ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Instagram, είπε: «Ένα άψογο ταξίδι από την αρχή μέχρι το τέλος. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που πρέπει να ευχαριστήσω.. Αξιωματούχοι και προσωπικό της @turkishairlines, το προσωπικό @igairport, η ομάδα @airclinic, όλο το προσωπικό καμπίνας, ειδικά ο αρχηγός της καμπίνας μας, οι αξιωματικοί του @flysfo και η ιατρική ομάδα, η τελωνειακή αστυνομία και πολλά άλλα τμήματα που δεν μπορώ να μετρήσω».