Καλλιτέχνης στην Αργεντινή θέλει να ενισχύσει την αξία του τοπικού νομίσματος ζωγραφίζοντας τον Λιονέλ Μέσι στα χαρτονομίσματα (vid)

Newsroom
Καλλιτέχνης στην Αργεντινή θέλει να ενισχύσει την αξία του τοπικού νομίσματος ζωγραφίζοντας τον Λιονέλ Μέσι στα χαρτονομίσματα (vid)
Ο Αργεντινός καλλιτέχνης Sergio Guillermo Diaz επινόησε μια δημιουργική μέθοδο για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού που εκτοξεύεται στα ύψη στη χώρα.

Τα χαρτονομίσματα της Αργεντινής έχουν χάσει τόση αξία τα τελευταία χρόνια λόγω του πληθωρισμού που ο τοπικός καλλιτέχνης, Σέρχιο Γκιγιέρμο Ντίας δεν διστάζει να ζωγραφίζει πάνω τους!

Με τον ετήσιο πληθωρισμό που πιθανότατα πλησίασε το 100% πέρυσι, η μεγαλύτερη αξία του αργεντίνικου νομίσματος, το χαρτονόμισμα των 1.000 πέσος, αξίζει περίπου 5,60 δολάρια επισήμως ή μόλις 3 δολάρια στις παράλληλες αγορές που χρησιμοποιούνται συνήθως για να παρακάμπτονται οι έλεγχοι κεφαλαίων.

«Στις μέρες μας έχει μεγάλη σημασία για μένα να ζωγραφίζω επάνω χαρτονόμισμα της Αργεντινής. Μόλις ζωγραφίσω πάνω του, μπορώ να το πουλήσω πολύ περισσότερο από ό,τι αξίζει πραγματικά», δήλωσε ο Diaz στο Reuters σε συνέντευξή του στη βόρεια πόλη Salta.

Λέει ότι ενσωματώνει τα θέματα του πληθωρισμού και της υποτίμησης του πέσο στα έργα του, τα οποία περιλαμβάνουν επίσης το χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου των ΗΠΑ.

Από τα σχέδια του ξεχωρίζει σίγουρα ο Λιονέλ Μέσι που έχει γίνει ανάρπαστο καθώς και ένας 3D καρχαρίας.