Οι 31 σφαίρες και η χειροβομβίδα του «Επαναστατικού Αγώνα» σε διμοιρία των ΜΑΤ

Newsroom
Σαν σήμερα το 2009, η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» «γάζωσε» με 31 σφαίρες και έριξε αμυντική χειροβομβίδα εναντίον διμοιρίας ΜΑΤ.

Κινηματογραφική επίθεση εξαπέλυσε, σαν σήμερα το 2009 στις 3:00 τα ξημερώματα, η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» εναντίον αστυνομικής δύναμης των ΜΑΤ, στο Υπουργείο Πολιτισμού στη συμβολή των οδών Ζαΐμη και Κουντουριώτη στα Εξάρχεια.

Τα μέλη-δράστες του «Επαναστατικού Αγώνα» έριξαν 31 σφαίρες από καλάσνικοφ και αμυντική χειροβομβίδα εναντίον των αστυνομικών των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, ο Διαμαντής Ματζούνης και να διακομισθεί σε σοβαρή κατάσταση στον Ερυθρό Σταυρό.

Ο νεαρός αστυνομικός τραυματίστηκε στον θώρακα, από σφαίρα, η οποία έσπασε τα πλευρά του και τρύπησε το διάφραγμα, τους πνεύμονες, το στομάχι, το συκώτι και το έντερό του.

«Δύο σφαίρες τον χτύπησαν και τα τραύματα που προκάλεσαν ήταν διαμπερή. Η μία στον αριστερό μηρό, όπου η βλάβη αποκαταστάθηκε χειρουργικά, και η άλλη στο θώρακα, η οποία κυριολεκτικά τραυμάτισε όλα σχεδόν τα ζωτικά του όργανα», είχε αναφέρει ο πρόεδρος του «Ερυθρού Σταυρού» Ανδρέας Μαρτίνης.

Ο ίδιος ο τραυματίας αστυνομικός, σε συνέντευξη του, εκμυστηρεύτηκε τότε ότι τον έσωσε η πίστη του στο Θεό και η αγάπη της οικογενείας του που στάθηκε δίπλα του στις δύσκολες στιγμές, ενώ είχε υποστηρίξει για τον κόσμο: «Με συγκίνησε πολύ η αγάπη που μου έδειξε, καθώς και το ενδιαφέρον του. Είναι σπουδαίο πράγμα να νιώθεις ότι όλοι προσεύχονται για σένα να πας καλά».

Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν περισσότεροι από 25 κάλυκες από καλάσνικοφ, αλλά και από πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών.