Τα επόμενα 24ωρα η απόφαση για την προφυλάκιση ή μη του αστυνομικού: Την Πέμπτη η κηδεία του 16χρονου (vid)

Newsroom
Ο 16χρονος έχασε τη μάχη για τη ζωή, το πρωί της Τρίτης(13/12), μετά από εννιά ημέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Μέσα στα επόμενα 24ωρα θα αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την ποινική μεταχείριση του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατηγορείται μετά την αιματηρή καταδίωξη με θύμα τον 16χρονο, ο οποίος έχασε, σήμερα το πρωί, τη μάχη για τη ζωή ύστερα από νοσηλεία οκτώ ημερών στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Το Δικαστικό Συμβούλιο καλείται να λύσει τη διαφωνία που προέκυψε μετά την απολογία του κατηγορούμενου αστυνομικού, ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή ως προς την προφυλάκισή του ή μη.

Στη συνέχεια ο ανακριτής που χειρίζεται τον φάκελο της υπόθεσης θα ζητήσει να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη, κατ’ ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό της εις βάρος του αποδιδόμενης πράξης, με δεδομένο ότι, στο μεταξύ, επήλθε ο θάνατος του ανήλικου.

Για τη νέα πράξη θα κληθεί να δώσει νέα, συμπληρωματική απολογία ενώπιον του ανακριτή.

Μέχρι να αρθεί η παραπάνω διαφωνία από το Δικαστικό Συμβούλιο (η διαδικασία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών), ο κατηγορούμενος αστυνομικός βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Την Πέμπτη η κηδεία του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη

Την Πέμπτη θα τελεστεί στη Θεσσαλονίκη η κηδεία του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη που κατέληξε σήμερα. Η κηδεία θα γίνει στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στα κοιμητήρια στις 10:00.

Ο 16χρονος έχασε τη μάχη για τη ζωή, το πρωί της Τρίτης, στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, μετά από εννιά ημέρες νοσηλείας, με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η σορός του 16χρονου θα μεταφερθεί μετά τις 7 το απόγευμα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία, ενώ αύριο το πρωί αναμένεται να φτάσει στο σπίτι της οικογένειας, στον οικισμό Ρομά «Αγίας Σοφίας»

«Πενθούμε σήμερα δεν διαδηλώνουμε. Πενθούμε τον Κωστάκη», δήλωσε από την πλευρά του ο γραμματέας του οικισμού Ρομά «Αγία Σοφία», Αντώνης Τάσιος. Για τον αδικοχαμένο 16χρονο δήλωσε πως «ήταν η χαρά του οικισμού και κάποιος επέλεξε να μας τον πάρει», ζητώντας την προφυλάκιση του αστυνομικού.

Συλλυπητήρια Θεοδωρικάκου

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του 16χρονου εξέφρασε ο Τάκης Θεοδωρικάκος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, τονίζοντας ότι «η υπόθεση διερευνάται από τη Δικαιοσύνη, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει τα γεγονότα και να κρίνει για τις ευθύνες».

«Εκφράζω βαθιά λύπη για τον θάνατο του 16χρονου αγοριού και την συμπαράστασή μου στους οικείους του. Επαναλαμβάνω πως η υπόθεση διερευνάται από τη Δικαιοσύνη, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει τα γεγονότα και να κρίνει για τις ευθύνες. Ας το σεβαστούμε όλοι αυτό».