Ρίψη κρότου λάμψης σε καφετέρια στα Εξάρχεια: Τραυματισμός νεαρής κοπέλας (vid)

Newsroom
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν τα Εξάρχεια μετά τη λήξη της πορείας για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο στο κέντρο της Αθήνας.

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Κέντρο της Αθήνας, λίγο μετά την μεγάλη πορεία στη μνήμη του Αλέξαδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 στα Εξάρχεια.

Αφού ο κύριος όγκος των διαδηλωτών είχε αποχωρήσει απ' την Ακαδημίας και η πορεία κατευθυνόταν προς το σημείο της δολοφονίας στην οδό Μεσολογγίου στα Εξάρχεια, σημειώθηκε ένταση με την αστυνομία να προχωρά σε εκτεταμένη χρήση χημικών για να απωθήσει μερίδα διαδηλωτών που έβαλαν φωτιά σε πέντε κάδους στην Εμμανουήλ Μπενάκη.

Σύμφωνα με το reader.gr, αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ πέταξαν κρότο λάμψης σε καφετέρια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μια νεαρή γυναίκα.

Ανοιχτή άφησε την οδό Σόλωνος η ΕΛΑΣ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κομφούζιο στην κυκλοφορία, όπου αυτοκίνητα και πεζοί βρίσκονται κυριολεκτικά ανάμεσα στις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, προσπαθώντας να απεγκλωβιστούν και να μπορέσουν να αναπνεύσουν.

Μέχρι πριν από λίγο είχαν γίνει 12 προσαγωγές και η παρουσία της αστυνομίας είναι πολύ ισχυρή. Στην περιοχή των Εξαρχείων βρίσκονται και δυο «Αίαντες» της αστυνομίας που σβήνουν φωτιές και απομακρύνουν οδοφράγματα.