Ερντογάν: « Η επίθεση μυρίζει τρομοκρατία, οι ένοχοι θα τιμωρηθούν» (vid)

Newsroom
Ερντογάν: « Η επίθεση μυρίζει τρομοκρατία, οι ένοχοι θα τιμωρηθούν» (vid)
«Οι προσπάθειες να νικήσουν την Τουρκία και το τουρκικό έθνος μέσω της τρομοκρατίας θα αποτύχουν», δηλώνει ο Ερντογάν, μιλώντας επίσης για πιθανή εμπλοκή μίας γυναίκας

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 53 τραυματίστηκαν την Κυριακή(13/12) όταν έκρηξη συγκλόνισε πολυσύχναστο πεζόδρομο στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, σε ένα περιστατικό που ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε βομβιστική επίθεση που «θυμίζει τρομοκρατία».

Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για «άθλια επίθεση», διαμηνύοντας ότι οι δράστες θα τιμωρηθούν όπως τους αξίζει, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και σε πληροφορίες που υποδεικνύουν ότι μία γυναίκα εμπλέκεται στην επίθεση.

«Εύχομαι το έλεος του Θεού στους πολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους στη βομβιστική επίθεση στην οδό Ιστικλάλ. Οι προσπάθειες να νικήσουν την Τουρκία και το τουρκικό έθνος μέσω της τρομοκρατίας θα αποτύχουν σήμερα, όπως και στο παρελθόν, όπως θα αποτύχουν ξανά στο μέλλον.Ο λαός μας μπορεί να είναι βέβαιος ότι οι ένοχοι πίσω από την επίθεση θα λάβουν την τιμωρία που τους αξίζει» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.Μη επαληθευμένα πλάνα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μια γυναίκα να αφήνει μια τσάντα κοντά σε πεζούς, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ακολούθησε μια έκρηξη. Ωστόσο, οι αρχές υπογράμμισαν ότι η έρευνα βρίσκεται στο αρχικό της στάδιο.

«Θα είναι λάθος να πούμε ότι πρόκειται αναμφίβολα για μια τρομοκρατική επίθεση, αλλά οι αρχικές εξελίξεις και οι πρώτες πληροφορίες από τον κυβερνήτη μου είναι ότι η επίθεση μυρίζει τρομοκρατία», συμπλήρωσε στο τέλος..