Πτώση για το videogame streaming μέσα στην άνοιξη

Παύλος Παπαπαύλου
Πτώση για το videogame streaming μέσα στην άνοιξη
Ο κόσμος φαίνεται πως έστρεψε αλλού το ενδιαφέρον του.

Με τα lockdowns να απομακρύνονται ολοένα και περισσότερο από το σήμερα, φαίνεται πως οι χρήστες δεν μένουν ιδιαίτερα στο σπίτι και ως εκ τούτου καταγράφηκε και πτώση στις υπηρεσίες που προσφέρουν streaming στον τομέα των videogames.

Ο συνολικός αριθμός των ωρών που έγιναν streams και παρακολούθησαν οι χρήστες σε Twitch, YouTube Gaming και Facebook Gaming σημειώνει σημαντική πτώση σε σχέση με πέρσι, όπως καταγράφει η πρόσφατη έρευνα των Streamlabs και Stream Hatchet.

Συγκεκριμένα, φαίνεται πως οι streamers προσέφεραν περιεχόμενο 273 εκατομμυρίων ωρών από τον Απρίλιο έως και τον Ιούνιο, ποσοστό 19.4% κάτω σε σχέση με το αντίστοιχο του 2021 και 12% κάτω σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Από την άλλη πλευρά, οι θεατές απόλαυσαν 7.36 δισεκατομμύρια ώρες περιεχομένου στις 3 πλατφόρμες, με μια πτώση 18.1% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και 8.4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Το Twitch είναι ακόμη η μεγαλύτερη πλατφόρμα με μερίδιο που αγγίζει το 76.7%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε το Facebook Gaming βλέποντας μείωση της τάξης του 51% στα στατιστικά του!

Πηγή εικόνας: The Guardian