Καθυστερεί -όπως φαίνεται- για ένα μήνα η διάθεση του iPadOS 16

Παύλος Παπαπαύλου
Καθυστερεί -όπως φαίνεται- για ένα μήνα η διάθεση του iPadOS 16
Πάει για 30 μέρες μετά την κυκλοφορία του iOS 16.

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας ανακοινώσεων και κυκλοφορίας των νέων iPhone, αλλά και των νέων εκδόσεων λογισμικού για όλες τις συσκευές της Apple.

Όπως φαίνεται, το iPadOS 16 δεν θα κυκλοφορήσει φέτος μαζί με τις νέες συσκευές και το iOS 16, αλλά θα πάει ένα μήνα πιο μετά.

Την φήμη αυτή μεταφέρουν τις τελευταίες ώρες άτομα με καλή πληροφόρηση στο εσωτερικό της Apple. Ο βασικός λόγος αυτής της καθυστέρησης έχει να κάνει με το νέο σύστημα multitasking Stage Manager που απαιτεί περισσότερο χρόνο ανάπτυξης και βελτίωσης.

Οι μέχρι στιγμής εκδόσεις του που δοκιμάζονται από testers και προγραμματιστές παρουσιάζουν αρκετά προβλήματα και όπως φαίνεται, η Apple σκέφτεται σοβαρά να δώσει αυτές τις έξτρα 30 ημέρες για την ανάπτυξη του σχετικού λογισμικού, έτσι ώστε να διατεθεί χωρίς ζητήματα.

Κάποιοι θεωρούν πως η κίνηση αυτή δεν είναι και τυχαία, μιας και τον Οκτώβριο αναμένεται η κυκλοφορία των νέων iPads και ίσως η αμερικανική εταιρεία να θελήσει να συνδυάσει και τη διάθεση του λειτουργικού τότε.

Εκτιμάται πως το δεύτερο μήνα του φετινού φθινοπώρου θα κυκλοφορήσει ένα νέο iPad Pro με το M2 chip, αλλά και ένα νέο entry-level iPad με θύρα USB-C.