Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα»: Πέθανε ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ

Newsroom
Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα»: Πέθανε ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ
Σαν σήμερα το 2004 «έφυγε» από τη ζωή ο σπουδαίος ηθοποιός Δημήτρης Παπαμιχαήλ.

Σαν σήμερα το 2004 πέθανε ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ένας από τους καλύτερους Έλληνες ηθοποιούς του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Σε σημαντικά γεγονότα της 8ης Αυγούστου είχαμε:

1303: Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας λειτουργεί για τελευταία φορά. Ισχυρός σεισμός διαρρηγνύει τα τοιχώματά του και καταπίπτει μέρος αυτού.

1827: Γεννήθηκε ο Τζορτζ Κάνινγκ, πρωθυπουργός της Αγγλίας, υπέρμαχος της ανεξαρτησίας των Ελλήνων. Προς τιμήν του, η Πλατεία Κάνιγγος φέρει το όνομά του.

1884: Τελούνται στον Πειραιά πάνω στη φρεγάτα «Ελλάς» τα εγκαίνια της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, πρώτος διοικητής της οποίας είναι ο πλωτάρχης Ηλίας Κανελλόπουλος.

1952: Ο Τιραμόλα κάνει την πρώτη εμφάνισή του, σε κόμικ.

1963: Ακούγεται για πρώτη φορά στα ερτζιανά το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη «Honeymoon Song» στην εκδοχή των Beatles. Είναι το γνωστό «Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου».

1963: Η Μεγάλη Ληστεία του Τρένου: Στην Αγγλία, μία συμμορία 15 ληστών κλέβει από τρένο 2.600.000 λίρες σε χαρτονομίσματα.

1990:Το Ιράκ προσαρτά το Κουβέιτ και ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους στέλνει στρατεύματα στη Σαουδική Αραβία για να ανακαταλάβουν το Εμιράτο. (Α’ Πόλεμος του Κόλπου)

2004: Πέθανε ο Έλληνας ηθοποιός Δημήτρης Παπαμιχαήλ.

2008: Επίσημη τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο.

2017: Πέθανε η Αρλέτα, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Νικολέτας Τσούπρα, Ελληνίδα τραγουδίστρια.