Απίστευτο σκηνικό σε κηδεία στρατιώτη: Ρώσος παπάς χτύπησε με σταυρό Ουκρανό ιερέα για σχόλια κατά του Πούτιν (vid)

Newsroom
Απίστευτο σκηνικό σε κηδεία στρατιώτη: Ρώσος παπάς χτύπησε με σταυρό Ουκρανό ιερέα για σχόλια κατά του Πούτιν (vid)
Ο Ρώσος ιερέας εκνευρίστηκε με όσα έλεγε ο Ουκρανός και του επιτέθηκε τραυματίζοντάς τον ελαφρά. σύμφωνα με μαρτυρίες.

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σε κηδεία Ουκρανού στρατιώτη στη χώρα του, όταν ένας Ρώσος παπάς την διέκοψε, χτυπώντας με έναν σταυρό έναν άλλο ιερέα της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας επειδή σχολίασε αρνητικά τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η κηδεία του στρατιώτη Ολεξάντρ Ζινίιφ τελέστηκε στις 22 Ιουλίου και σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, διακρίνεται ο Ρώσος παπάς Μιχαήλο Βασιλιούκ να τρέχει προς το βήμα, όπου μιλούσε ο Ουκρανός ιερέας Ανατόλι Ντούντκο.

Ο Ουκρανός ιερέας αναφερόταν στον Βλαντιμίρ Πούτιν και συγκεκριμένα φέρεται να υποστήριξε πως μεταξύ άλλων ο Πούτιν εξαπέλυσε τον πόλεμο στην Ουκρανία για να προστατεύσει πιστούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Αυτό, όπως φάνηκε, εκνεύρισε τον Ρώσο παπά, ο οποίος προσπάθησε να τραβήξει τον σταυρό απ’ το λαιμό του Ντούντκο. Στην συνέχεια τον χτύπησε με τον σταυρό που κρατούσε στο χέρι του, ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση στρατιωτικών για να σταματήσει ο καυγάς και να συνεχιστεί η κηδεία.

Σύμφωνα με το ουκρανικό Vinbazar η αστυνομία της Βινίτσια ενημερώθηκε για το περιστατικό και διέταξε ποινική έρευνα, ενώ όπως ανέφερε ένας ακτιβιστής ο Ουκρανός ιερέας τραυματίστηκε ελαφρά.