«Είναι προσβολή»: Παίκτης του MasterChef σερβίρει ωμή πατάτα στους κριτές και αποβάλλεται αμέσως από το σόου

Μια προσπάθεια ενός Ισπανού παίκτη του MasterChef κατέληξε σε αποτυχία και εκνεύρισε τόσο τους κριτές, που τον απέβαλαν αμέσως από το παιχνίδι.

Σε κάθε κουζίνα θα συμβούν και ατυχήματα. Είτε μιλάμε για κάποιο πεντάστερο ξενοδοχείο είτε για το σπίτι μας. Είναι λογικό πως όταν έχεις να διαχειριστείς αρκετά υλικά και διάφορες παρασκευές, κάποια στιγμή μπορεί να ξεφύγει κάτι. Όμως, αυτό που συνέβη σε έναν παίκτη του ισπανικού MasterChef πριν λίγα χρόνια ήταν πρωτοφανές.

Κι αυτό γιατί όχι μόνο πήγε μπροστά στους κριτές ένα πιάτο με πολλές αστοχίες, αλλά εκείνοι εκνευρίστηκαν τόσο πολύ που τον απέβαλαν αμέσως μόλις το δοκίμασαν. Κάτι που δεν έχει ξαναγίνει σε κάποια εκδοχή του μαγειρικού ριάλιτι.

Γυρνάμε τον χρόνο πίσω και πάμε στο μαγευτικό 2015. Ο Αλμπέρτο, νεαρός φοιτητής ιατρικής και διαγωνιζόμενος του ΜasterChef 3 τότε, επέλεξε να παρουσιάσει μπροστά στην κριτική επιτροπή ένα πιάτο που λεγόταν «το λιοντάρι που τρώει γαρίδες». Ουσιαστικά είχε βάλει μια μεγάλη πατάτα στη μέση, η οποία έμοιαζε με το πρόσωπο του λιονταριού, πρόσθεσε μουστάκια από σαφράν, μάτια από ροζ πιπέρι και κομμάτια κόκκινης πιπεριάς για να μοιάζουν με χαίτη.

Από την εικόνα του πιάτου και μόνο, οι κριτές δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν το γέλιο τους. Όταν έκοψαν την πατάτα και κατάλαβαν πως ήταν ωμή, τα γέλια κόπηκαν και ήρθε ο εκνευρισμός. «Αυτό είναι προσβολή σε εμένα, αλλά και σε εκατομμύρια τηλεθεατές», του είπε ένας από τους τρεις κριτές, με τον νεαρό παίκτη να βάζει τα κλάματα, μη μπορώντας να διαχειριστεί την κατάσταση.

Η «δίκη» του, όμως, δεν τελείωσε εκεί. Οι κριτές αποφάσισαν σχεδόν αμέσως να τον αποβάλλουν από το παιχνίδι, εξαιτίας του τραγικού πιάτου που έφερε μπροστά τους, το οποίο έχει μείνει στην ιστορία ως ένα από τα χειρότερα του MasterChef σε όλο τον κόσμο.

Φέτος, στον δέκατο κύκλο του ισπανικού MasterChef οι κριτές επιχείρησαν να δώσουν την ευκαιρία σε έναν παίκτη, να ξαναφτιάξει το ιστορικό αυτό πιάτο, προσπαθώντας να το βελτιώσει. Αυτό έγινε κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης δοκιμασίας, αλλά φάνηκε πως τα αποτελέσματα ήταν χειρότερα απ' ότι μπορούσαν να φανταστούν.

Ο παίκτης όχι μόνο δεν βελτίωσε το αρχικό πιάτο, αλλά το έκανε ακόμη πιο άσχημο. Τόσο οπτικά, όσο και γευστικά, βγάζοντας τους κριτές από τα ρούχα τους για ακόμη μια φορά.