Πως δημιούργησε τα ηχητικά εφέ των μονοθεσίων η Codemasters για το F1 22 videogame (vid)

Παύλος Παπαπαύλου
Η ομάδα ανάπτυξης παρουσιάζει αναλυτικά τη διαδικασία.

Το F1 22 videogame υπόσχεται καταιγιστική δράση και μοναδικές στιγμές και η Codemasters συνεχίζει την προώθησή του μέσα από διάφορα υλικά που δίνει στη δημοσιότητα.

Το νεότερο video της εστιάζει στον τομέα του ήχου και το πως η ομάδα ανάπτυξης ενσωμάτωσε δημοφιλή κομμάτια από καλλιτέχνες όπως οι Charli XCX, Hozier και Marshmellow στη δράση.

Ακόμη, ενδιαφέρον έχει το πως έχουν δημιουργηθεί τα διάφορα ηχητικά εφέ, αλλά και το πως αλλάζει ο ήχος που θα απολαμβάνει ο χρήστης ανάλογα με το σημείο που βρίσκεται το μονοθέσιο (πχ. σε ένα τούνελ ή πίσω από το προπορευόμενο μονοθέσιο).

Οι διάφορες συνθήκες αλλάζουν την ηχητική και η ομάδα προγραμματισμού εστίασε αρκετά σε αυτό το επίπεδο, έτσι ώστε να προσφέρει την πλέον ρεαλιστική εμπειρία.

Ο audio director του F1 22, Brad Porter, σημείωσε για το θέμα πως «σε ένα παιχνίδι όπως το F1 22 τα οχήματα είναι οι πρωταγωνιστές και έτσι θέλουμε ο ήχος που βγάζουν να είναι όσο πιο κοντά στον αυθεντικό γίνεται. Καταγράψαμε τα μονοθέσια όλη τη σεζόν και θα προσφέρουμε στους gamers κάτι που θα πλησιάζει την εμπειρία που λαμβάνουν οι επαγγελματίες οδηγοί του πρωταθλήματος ή οι θεατές του αγώνα από την τηλεόραση, ανάλογα με την κάμερα που θα επιλέξουν».

Δείτε ένα χαρακτηριστικό video με τη διαδικασία, στη συνέχεια.