WhatsApp: Δυνατότητα μεταφοράς ιστορικού ομιλιών και chat από iPhone σε Android και αντίστροφα

WhatsApp: Δυνατότητα μεταφοράς ιστορικού ομιλιών και chat από iPhone σε Android και αντίστροφα
Η Meta προχωράει σε μια σημαντική αλλαγή στην πλατφόρμα της.

Η Meta αποκάλυψε μέσω του Μαρκ Ζούκερμπεργκ πως προχωράει σε μια σημαντική αναβάθμιση για το WhatsApp.

Πλέον, οι χρήστες θα μπορούν να μεταφέρουν το ιστορικό κλήσεων και γραπτών μηνυμάτων από iPhone προς Android και αντίστροφα, αν ποτέ αποφασίσουν να αλλάξουν λειτουργικό.

Το update φέρνει λύση σε ένα πρόβλημα που αναφέρεται πολύ συχνά από τους χρήστες της πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων και επικοινωνίας, καθώς η μεταφορά ανάμεσα σε συσκευές του ίδιου λειτουργικού ήταν η μόνη δυνατή επιλογή.

Η διαδικασία πάντως ισχύει μόνο σε iPhone που σετάρονται ως νέα ή γίνονται reset και που οι χρήστες τους αξιοποιούν το χαρακτηριστικό Move to iOS από το Android smartphone τους.

Κατά τη διάρκεια του setup, θα πρέπει να επιλέξουν το “Move data from Android” και στη συνέχεια να διαλέξουν το σχετικό Android app.

Με την ολοκλήρωση της μεταφοράς, θα πρέπει να ανοίξουν την εφαρμογή στο νέο τους τηλέφωνο και να κάνουν είσοδο στο λογαριασμό τους για να γίνει η σχετική επιβεβαίωση.

Το μόνο που απαιτείται για την αντιγραφή μεταξύ των λειτουργικών είναι να υπάρχουν εγκατεστημένες εκδόσεις Android 5 ή νεότερη και iOS 15.5 ή νεότερη.