Η στιγμή που ελεύθερος σκοπευτής της αστυνομίας πετυχαίνει απαγωγέα που κρατούσε μωρό: «Έχουμε μόνο μία ευκαιρία» (vid)

Newsroom
Η στιγμή που ελεύθερος σκοπευτής της αστυνομίας πετυχαίνει απαγωγέα που κρατούσε μωρό: «Έχουμε μόνο μία ευκαιρία» (vid)
Ο 30χρονος Όσκαρ Αλκάνταρα χρησιμοποιούσε το μωρό ως ασφάλεια για να διαφύγει, αλλά ο ελεύθερος σκοπευτής δεν αστόχησε.

Ένα τρομακτικό video από το περιστατικό που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο στην έρημο της Γιούτα, έδωσε στην δημοσιότητα η αστυνομία της Ουάσιγκτον μετά από αίτημα του τηλεοπτικού σταθμού KUTV.

Σε αυτό λοιπόν καταγράφεται η στιγμή που ένας ελεύθερος σκοπευτής σκοτώνει έναν απαγωγέα που κρατούσε ένα μωρό, ως ασφάλεια, προκειμένου να διαφύγει από την καταδίωξη που είχε προηγηθεί.

ελεύθερος σκοπευτής

Το χρονικό

Η αστυνομία αναζητούσε αναζητούσε τον Όσκαρ Αλκάνταρ για μία άλλη υπόθεση όταν και τον εντόπισαν σε ένα όχημα στο Μπλούμιγκτον και επιχείρησαν να το σταματήσουν. Η γυναίκα που καθόταν στο κάθισμα του οδηγού, πετάχτηκε έξω, λέγοντας πως ένας άνδρας ήταν στο αυτοκίνητο και απειλούσε την ίδια και το παιδί της με όπλο.

Τότε ο 30χρονος έκατσε στο τιμόνι και με το μωρό μέσα στο αυτοκίνητο, πάτησε γκάζι και προσπάθησε να ξεφύγει, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη που έφτασε ως την έρημο που βρίσκεται στα σύνορα με την Αριζόνα.

Στο video που δόθηκε στην δημοσιότητα, διακρίνονται οι αστυνομικοί να απομακρύνουν τον κόσμο που ήταν εκεί και να ζητούν από τον Αλκάνταρα να βγει από το όχημα και δεν θα του κάνουν κακό.

αστυνομικοί

Εκείνος το έκανε, αλλά επιχειρώντας να απομακρυνθεί με το μωρό στην αγκαλιά του. «Όσκαρ σταμάτα. Δεν θα σε πειράξουμε» του φώναζαν οι αστυνομικοί, με τον 30χρονο να σταματά και να διαπραγματεύεται με τις αρχές.

Εκείνη την ώρα ο ελεύθερος σκοπευτής είχε λάβει θέση και ακούγεται κάποιος να λέει: «Έχουμε μόνο μία ευκαιρία για αυτό», πριν τελικά πυροβολήσει και πετύχει τον δράστη.

ελεύθερος σκοπευτής

Αμέσως όλοι τρέχουν προς το μέρος του για να δουν τι έχει συμβεί με το μωρό, το οποίο ευτυχώς δεν τραυματίστηκε καθόλου και η περιπέτειά του έληξε χωρίς προβλήματα.

Δείτε εδώ το δραματικό video