Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα»: Το «αντίο» στον Άρη Σταθάκη

Newsroom
Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα»: Το «αντίο» στον Άρη Σταθάκη
Σαν σήμερα το 2014 πέθανε ο δημοσιογράφος και πολιτικός.

Ο Αριστοτέλης (Άρης) Σταθάκης ήταν Έλληνας δημοσιογράφος ενώ διετέλεσε και βουλευτής. Πέθανε σαν σήμερα το 2014.

Σε σημαντικά γεγονότα της 13ης Ιουλίου είχαμε:

1821: Οι Έλληνες επαναστάτες νικούν τους Τούρκους στη Μάχη του Λάλα.

1863: Γαλλία, Αγγλία, Ρωσία και Δανία υπογράφουν συνθήκη, με την οποία ο δανός πρίγκηπας Χριστιανός αναγορεύεται Βασιλιάς της Ελλάδας. Στο άρθρο 4 της συνθήκης προβλέπεται η ενσωμάτωση των Ιονίων Νήσων στην Ελλάδα, εφόσον το αποφασίσει η Επτανησιακή Βουλή.

1886: Πυρκαγιά καταστρέφει μεγάλο μέρος του Βανκούβερ στη Βρετανική Κολομβία.

1917: Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Πραγματοποιείται η πιο θανατηφόρα στον πόλεμο γερμανική αεροπορική επιδρομή στο Λονδίνο, με απολογισμό 162 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων 46 παιδιών, και 432 τραυματισμούς.

1944: Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Ναζιστική Γερμανία εξαπολύει επίθεση με ιπτάμενες βόμβες V1 εναντίον της Αγγλίας. Μόνο τέσσερις από τις έντεκα βόμβες έπληξαν πραγματικά τους στόχους τους.

1968: Θεμελιώνεται ο Πύργος των Αθηνών, ο πρώτος ουρανοξύστης της πόλης, στη συμβολή των Λεωφόρων Βασιλίσσης Σοφίας και Μεσογείων.

1971: Πόλεμος του Βιετνάμ: Οι New York Times ξεκινούν τη δημοσίευση των εγγράφων του Πενταγώνου.

1977: Ο καταδικασμένος δολοφόνος του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Τζέιμς Ερλ Ρέι, συλλαμβάνεται ξανά μετά την απόδρασή του από τη φυλακή τρείς ημέρες πριν.

1988: Ο Τούρκος πρωθυπουργός Τουργκούτ Οζάλ επισκέπτεται την Αθήνα, στο πλαίσιο του φιλικού κλίματος που επικράτησε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τη συνάντηση στο Νταβός.

2014: Πέθανε ο Άρης Σταθάκης, Έλληνας δημοσιογράφος και πολιτικός.