Η Durex υπερασπίζεται την ελευθερία να είμαστε σεξουαλικά υγιείς και το 2022

Newsroom
Η Durex υπερασπίζεται την ελευθερία να είμαστε σεξουαλικά υγιείς και το 2022
Προκειμένου να ενσαρκώσει το όραμά της «για έναν χαρούμενο κόσμο γεμάτο αυθεντικούς και θετικούς σεξουαλικά ανθρώπους» η Durex τοποθετεί στην κορυφή των προτεραιοτήτων της την ενημέρωση των νέων μέσω ποιοτικής και αξιόπιστης πληροφόρησης, δημιουργώντας τον δικό της λογαριασμό στο πλέον νεανικό Μέσο.

Η παγκοσμίως Νο1 εταιρεία προφυλακτικών Durex, με πάνω από 90 χρόνια εμπειρίας, ενεργοποιεί το πλάνο της 360o καμπάνιας για το 2022 βασιζόμενη σε τρεις κεντρικούς πυλώνες: την εκπαίδευση, τον εξοπλισμό και την απελευθέρωση.

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Τoluna τον Φεβρουάριο του 2022, έχοντας 2.000 συμμετέχοντες ηλικίας 18-30, έγινε γνωστό πως ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, δεν χρησιμοποιεί προφυλακτικό κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα αποκάλυψε, ότι οι περισσότεροι άνθρωποι νεαρής ηλικίας δεν μπορούν να εκφραστούν όπως θα ήθελαν, με αποτέλεσμα να καταπιέζουν την σεξουαλική τους ελευθερία. Το 36% της Gen-Z, υποστήριξε ότι νιώθει αμήχανα να ζητήσει από το νέο σύντροφό του να χρησιμοποιήσει προφύλαξη. Επιπλέον, ένα συντριπτικό 31% δηλώνει πως δεν αισθάνεται, ότι μπορεί να μιλήσει ελεύθερα για τη χρήση προφυλακτικού από φόβο μήπως το κοροϊδέψουν ή ότι η συζήτηση θα μειώσει τις πιθανότητες ενός ραντεβού που οδηγεί σε σεξ. Η έρευνα εντόπισε επίσης τον στιγματισμό γύρω από την προφύλαξη, αποκαλύπτοντας τις δικαιολογίες που δίνουν οι άνθρωποι για να αποφύγουν τη χρήση προφυλακτικού. Το 21% λέει ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το μέγεθος του προφυλακτικού, κάτι το οποίο δεν υφίσταται, ενώ το 22% πιστεύει ότι δεν χρειάζεται αν το κορίτσι του παίρνει το χάπι της επόμενης ημέρας ενώ το 27% πιστεύει ότι το προφυλακτικό θα καταστρέψει τη στιγμή.

Oι ειδικοί προβλέπουν μια επικείμενη πανδημική αύξηση των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ) και υποστηρίζουν, πως ο παραπάνω ο στιγματισμός θα μπορούσε όχι μόνο να τους εμποδίζει από την ασφαλή και ευχάριστη σεξουαλική ζωή που θέλουν -και αξίζουν- αλλά θα μπορούσε επίσης να συμβάλει σε ένα παγκόσμιο πρόβλημα υγείας. Να σημειωθεί ότι περισσότερα από 1 εκατομμύριο ΣΜΝ αποκτώνται καθημερινά παγκοσμίως. Με βάση γενικές στατιστικές μελέτες, το 23,5% των νεαρών εργένηδων θα περιμένει λίγο πριν κάνουν σεξ για να συζητήσουν σχετικά με τη χρήση προφυλακτικού με έναν νέο σύντροφο. Επιπλέον, το 34% των νέων ηλικίας 18-30 ετών παραδέχτηκε ότι έκανε σεξ χωρίς προστασία, επειδή δεν ήθελε να μιλήσει για τη χρήση προφυλακτικού.

dfdfg

Η Durex ως Ν1 μάρκα προφυλακτικών στον κόσμo πάνω από 90 χρόνια ιστορίας εκστρατειών σεξουαλικής απελευθέρωσης, καθώς και πρωτοποριακών προϊόντων, έχει ως στόχο να υπερασπιστεί έναν κόσμο ασφαλούς και ευχάριστου σεξ για όλους. Για αυτό το λόγο, η Durex ξεκίνησε το Speak Up, μια purpose- driven καμπάνια με στόχο να ενδυναμώσει και να παρακινήσει τους νέους, ώστε να έχουν καλύτερες, πιο ανοιχτές και ειλικρινείς συζητήσεις για το ασφαλές σεξ. Δίνοντας βαρύτητα στην προσαρμογή των global υλικών στην Ελλάδα, μέσω των digital καναλιών (Facebook, Instagram & YouTube)

Για τη βέλτιστη διείσδυση αλλά και τη μέγιστη δυνατή προβολή στο ηλικιακό κοινό που εντοπίζει η έρευνα, η Durex προχώρησε στη δημιουργία και προώθηση του official Tik Tok Αccount της στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, με βασικό hashtag το #DurexHotline, δημιουργεί τη δική της «γραμμή εξυπηρέτησης» για να δώσει απαντήσεις σε πάσης φύσεως σεξουαλικά ερωτήματα, απορίες και ανησυχίες των νέων. Την εν λόγω γραμμή καλούν δημοφιλείς TikTokers για να κάνουν τις ερωτήσεις τους γύρω από τις σχέσεις, τη χρήση προφυλακτικού και οτιδήποτε άλλο αφορά το σεξ.

Με πρωταρχικό στόχο την παροχή βοήθειας σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως φύλου ή ηλικίας καθώς και τη σεξουαλική τους απελευθέρωση, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, η Durex αξιοποιεί το πλέον κατάλληλο μέσο στο οποίο οι χρήστες είναι ελεύθεροι να κάνουν το δικό τους Speak Up.