Realme 9 4G: Μοντέρνο και με πυλώνα την προσιτή τιμή

Realme 9 4G: Μοντέρνο και με πυλώνα την προσιτή τιμή
Η realme ρίχνει άλλο ένα τηλέφωνο στην αγορά, αυτή τη φορά για τους λάτρεις των value for money.

H realme έχει δείξει πως μπαίνει δυναμικά σε όλες τις κατηγορίες συσκευών, προσφέροντας λύσεις για κάθε ανάγκη, κάθε γούστο, αλλά ιδιαίτερα και για κάθε πορτοφόλι. Μετά τα πιο «δυνατά» μοντέλα της, ήρθε η ώρα να δούμε το realme 9, ένα 4G smartphone που στοχεύει να κερδίσει τις καρδιές αυτών που θέλουν να ξοδέψουν λίγα χρήματα για την αγορά ενός κινητού.

Το πακέτο αγοράς του έχει την κλασική κίτρινη ογκώδη μορφή και περιλαμβάνει στο εσωτερικό του το τηλέφωνο, έναν φορτιστή, ένα εγχειρίδιο οδηγιών και μία διάφανη θήκη προστασίας. Το πλαστικό στο σώμα του τηλεφώνου είναι ιδιαίτερα ποιοτικό και συνολικά έχουμε να κάνουμε με ένα στιβαρό design. Το πάχος του realme 9 φτάνει στα 8mm, ενώ το βάρος τα 178 γραμμάρια. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, «κάθεται» άνετα στο χέρι του χρήστη.

Στο πίσω μέρος βλέπουμε ένα τριπλό σετ φακών, ενώ η μπροστινή βρίσκεται κλασικά στο επάνω αριστερά μέρος της οθόνης. Το πλήκτρο που ενεργοποιεί/απενεργοποιεί το smartphone βρίσκεται περιμετρικά, ενώ εκεί βρίσκουμε ακόμη την ρύθμιση της έντασης, την θύρα USB για τη φόρτιση και τη σύνδεση με υπολογιστή, αλλά και μία υποδοχή 3.5mm για σύνδεση ακουστικών.

Η οθόνη είναι μια Super AMOLED με διαγώνιο 6.4 ιντσών που υποστηρίζει ανάλυση 1080x2400 pixels και ρυθμό ανανέωσης στα 90Hz, ενώ χαρακτηριστικά είναι και τα λεπτά περιθώριά της που κάνουν το τηλέφωνο να δείχνει αρκετά όμορφο και μοντέρνο. Ο διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος των 128GB επεκτείνεται με τη χρήση μιας απλής κάρτας microSD.

Στην «καρδιά» του realme 9 βρίσκουμε έναν Snapdragon 680, με 6GB ή 8GB RAM και Adreno 610 GPU για τα της επεξεργασίας της εικόνας. Η σύνδεση του τηλεφώνου με δίκτυα κινητής γίνεται μέσω 4G, ενώ ασύρματα υποστηρίζει ακόμη επικοινωνία μέσω Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac και Bluetooth 5.1. Στο λογισμικό, για άλλη μια φορά έχουμε Android 12 και από πάνω του το realme UI 3.0 που σας επιτρέπει να κάνετε όλες τις σχετικές «επεμβάσεις».

Στο πίσω μέρος, ο κεντρικός αισθητήρας είναι 108MP (Samsung), ενώ υπάρχει ακόμη ένας 8MP Ultrawide και ένας 2MP Macro που καταφέρνουν να δώσουν ικανοποιητικό αποτέλεσμα σε όλες τις λήψεις, πάντα και με τη σχετική ενίσχυση των λήψεων με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης. Η selfie camera έχει αισθητήρα 16MP.

Ο φορτιστής των 33W γεμίζει την μπαταρία των 5000mAh σε 75 λεπτά, ενώ αν θέλετε ένα γρήγορο… μπουστάρισμα, με μόλις μισή ώρα στην πρίζα θα εξασφαλίσετε φόρτιση στο 50%. Συνολικά, το realme 4G είναι ένα τηλέφωνο που απευθύνεται στους θιασώτες της φιλοσοφίας “value for money”, καθώς η τιμή του κινείται κάτω από τα 300 ευρώ και προσφέρει αρκετά καλές επιδόσεις, αλλά καλή ποιότητα στη φωτογραφία.