Ερωτηματικά για τον αιφνίδιο θάνατο της 12χρονης: Ήταν αθλήτρια, δεν είχε καμία ενόχληση

Newsroom
Σοκαρισμένη η οικογένεια της Δήμητρας από τον ξαφνικό θάνατό της που ήταν αθλήτρια, έκανε κάθε χρόνο εξετάσεις και δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας.

Ένα μεγάλο «γιατί» υπάρχει πάνω από τον θάνατο της 12χρονης στην Θεσσαλονίκη που έφυγε τα ξημερώματα της Τετάρτης, την ώρα που κοιμόταν. Η Δήμητρα, όπως ήταν το όνομά της, δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας που να δικαιολογεί αυτή την τραγική εξέλιξη...

Ήταν αθλήτρια του τάε κβο ντο, έκανε κάθε χρόνο εξετάσεις, ενώ το τελευταίο διάστημα δεν είχε παραπονεθεί για την παραμικρή ενόχληση που θα μπορούσε να αποτελεί σημάδι σοβαρού θέματος...

Η ιατροδικαστής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι «ούτε από την αυτοψία στο σπίτι, ούτε από την νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία για το πώς προήλθε ο θάνατος του παιδιού. Σαφή συμπεράσματα θα προκύψουν από την ιστολογική και τοξικολογική εξέταση που διενεργήθηκε».

«Δεν αλλάζει κάτι»

Ο πατέρας της μικρής, μιλώντας στα ΜΜΕ, αποκάλυψε το χρονικό της τραγικής αυτής εξέλιξης, λέγοντας: «Χθες πήγε εκδρομή η κόρη μου με το σχολείο, πέρασαν καλά, γύρισαν, έκαναν το μπάνιο τους το απόγευμα, έφαγαν, έπαιξαν και πήγαν να κοιμηθούν. Το πρωί που σηκωθήκαμε για το σχολείο πήγαμε να την ξυπνήσουμε και την είδαμε ότι ήταν κάπως μελανιασμένη, ξεκίνησε να φωνάζει και η μητέρα, προσπαθήσαμε να την κάνουμε μόνοι μας τεχνητή αναπνοή και ΚΑΡΠΑ για ένα 20λεπτο μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ. Ήρθαν οι γιατροί και η ιατροδικαστής μαζί με την αστυνομία και η επίσημη διάγνωση που μάθαμε είναι ότι έπαθε ανακοπή καρδιάς».

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Κάθε χρόνο οι δύο μου κόρες κάνουν ετήσιο τσεκ απ. Δεν είχε κάποιο ιστορικό πλην μόνο λευκό αιματοκρίτη και γι’αυτό έπαιρνε φάρμακα για σίδηρο. Χθες δεν είχε αναφέρει καμιά ενόχληση, ήταν και χρόνια αθλήτρια τάε κβο ντο. Η αστυνομία μου είπε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις διενεργείται ιστολογική εξέταση και θα έχουμε αποτελέσματα σε έξι επτά μήνες, το οποίο ουσιαστικά γίνεται για να εξετάσουν όλα τα σενάρια».