Καταδίωξη με πυροβολισμούς και σύλληψη διακινητή: «Πάνω του, ένας είναι» (vid)

Newsroom
Καταδίωξη με πυροβολισμούς και σύλληψη διακινητή: «Πάνω του, ένας είναι» (vid)
H καταδίωξη ταχύπλοου που μετέφερε μετανάστες, ανοιχτά της Ρόδου.

Την καταδίωξη ενός διακινητή μεταναστών που είχε παράνομα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, κατέγραψε σκάφος του λιμενικού.

Σε αυτό φαίνονται οι ελληνικές αρχές να το καταδιώκουν, λίγο αφού έχουν πέσει προειδοποιητικές βολές, με έναν άνδρα να ακούγεται να λέει: «12:20, 25/5/2022… Όποτε είναι έτοιμος, μην κόβεις… Πάνω του, ένας είναι… Όχι δύο είναι, πάνω του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, κατόπιν ενημέρωσης στρατιωτικού παρατηρητηρίου, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Ρόδου εντόπισε ύποπτο Τ/Χ σκάφος στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Ρόδου, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα εντός ελληνικών χωρικών υδάτων με κατεύθυνση προς τις τουρκικές ακτές.

Στη συνέχεια, ο χειριστής του εν λόγω σκάφους, προσπάθησε να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια και δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εκτελώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ανωτέρω σκάφους και τη σύλληψη του 23χρονου αλλοδαπού χειριστή του.

Από στεριάς εντοπίστηκαν από στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. στην περιοχή της παραλίας Αφάντου, εννέα (09) αλλοδαποί, όλοι καλά στην υγεία τους, οι οποίοι φέρεται να αποβιβάστηκαν από το ως άνω ταχύπλοο σκάφος.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.