Logitech Lift: Το νέο εναλλακτικό (και εργονομικό) ποντίκι (vid)

Logitech Lift: Το νέο εναλλακτικό (και εργονομικό) ποντίκι (vid)
Γνωρίστε τη νέα πρόταση της Logitech για το γραφείο.

Ελάχιστα είναι τα ποντίκια που προσπαθούν να διαφοροποιηθούν στο κομμάτι του σχεδιασμού και της εργονομίας και η Logitech είναι από τις εταιρείες που έχει δείξει πως πειραματίζεται σε μοντέλα όπως το MX Vertical Mouse. Το Logitech Lift είναι η νέα πρότασή της που έρχεται σε μικρότερο μέγεθος και αφορά κυρίως χρήστες με μεσαίο ή μικρό μέγεθος παλάμης και είναι αρκετά αθόρυβο στη διάρκεια της λειτουργίας του.

Πρόκειται για ένα ποντίκι που είναι σχεδιασμένο με βάση τον κάθετο σχεδιασμό, κάτι που φαίνεται από το πακέτο αγοράς, αλλά θα σας κλέψει το βλέμμα και μόλις το πάρετε στα χέρια σας. Η επάνω επιφάνειά του είναι σχεδιασμένη σε μια γωνία 57 μοιρών και έχει στόχο να ακουμπάει το χέρι, ο καρπός και ο πήχης σας (πάνω του και στο γραφείο) με όσο το δυνατό πιο εργονομικό τρόπο.

Ο σχεδιασμός του είναι από ματ πλαστικό και στο σημείο που ακουμπάει το χέρι χρησιμοποιεί έναν ελαστικό τομέα. Συνολικά φέρει τέσσερα (προγραμματιζόμενα) πλήκτρα στην επάνω επιφάνειά του (τα δύο πλήκτρα εντολών, το ροδάκι κύλισης και ένα ακόμη για την αλλαγή των DPI) και άλλα δύο στο σημείο που ακουμπάει ο αντίχειρας.

Στο κάτω μέρος βρίσκουμε τον διακόπτη ενεργοποίησης/απενεργοποίησης, ένα πλήκτρο εναλλαγής ανάμεσα στα διαθέσιμα προφίλ, αλλά και ένα τμήμα που μπορεί να τοποθετηθεί το USB Dongle και μια μπαταρία ΑΑ που μπορεί να προσφέρει -σύμφωνα με τον κατασκευαστή- έως και 2 χρόνια λειτουργίας.

H συνολική εμπειρία που αφήνει στη χρήση του είναι εξαιρετική, αφού δεν δυσκολεύει τον χρήστη και -αν και διαφέρει από τα συνηθισμένα- καταφέρνει να τον εξυπηρετήσει αρκετά και σε συνθήκες πολύωρης δουλειάς. Μέσω του Logi Options+ μπορείτε να δείτε την διάρκεια της μπαταρίας που απομένει, να προγραμματίσετε τα πλήκτρα, να αλλάξετε την ταχύτητα του pointer και να ορίστε τα διαφορετικά προφίλ.

Το Logitech Lift είναι από το πρώτο δευτερόλεπτο χρήσης ξεχωριστό, είναι εξαιρετικά εργονομικό και θα βοηθήσει ακόμη και ανθρώπους που έχουν κάνει πρόσφατα κάποιο χειρουργείο στα χέρια να έχουν την καλύτερη δυνατή θέση στο γραφείο τους.