Η Google κλείνει το γραφείο της στη Ρωσία

Η Google κλείνει το γραφείο της στη Ρωσία
Δεν μπορεί να συνεχίσει την ομαλή λειτουργία του υπό τις παρούσες συνθήκες.

Το ρωσικό γραφείο της Google αποκάλυψε την πρόθεσή του να κινηθεί προς τις διαδικασίες πτώχευσης και οριστικής διακοπής λειτουργίας του, λόγω των εξελίξεων στο θέμα του πολέμου.

Η κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού της εταιρείας από αξιωματούχους έχει καταστήσει αδύνατη την πληρωμή συνεργατών και υπαλλήλων, αλλά και την πρόσληψη νέων στην Ρωσία.

Ως εκ τούτου, η εταιρεία δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί στη χώρα, όπως επιβεβαίωσε και υψηλόβαθμο στέλεχός της στο Reuters. Η Google, όπως και άλλες εταιρείες, έχει αναστείλει την εμπορική δραστηριότητά της στη χώρα μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο και μετά τις νέες εξελίξεις απλά δεν θα μπορεί να λειτουργεί και με φυσική παρουσία στελεχών.

Παρόλα αυτά, οι Ρώσοι πολίτες θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στο Google και υπηρεσίες όπως το Gmail και οι Google Maps. Είναι, δε, σημαντικό πως το YouTube καταγράφει προς το παρόν πάνω από 90 εκατομμύρια χρήστες στη χώρα και ένας αποκλεισμός θα σήμαινε πολλά και για τις θεάσεις, αλλά και για τα έσοδα της πλατφόρμας.

Πηγή εικόνας: Protocol.com