Καταγγελία: 23χρονος αυτοκτόνησε μετά από bullying που δέχθηκε στον στρατό (vid)

Newsroom
Καταγγελία: 23χρονος αυτοκτόνησε μετά από bullying που δέχθηκε στον στρατό (vid)
Ο πατέρας του νεαρού αποκάλυψε πως τρεις μέρες πριν το μοιραίο, ο 23χρονος του αποκάλυψε τα όσα βίωνε στο στρατόπεδο.

Ήταν Φεβρουάριος του 2021 όταν ο 23χρονος φαντάρος έπεφτε με το αυτοκίνητό του στον γκρεμό και στη συνέχεια στην θάλασσα, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του. Η είδηση της απώλειάς του είχε προκαλέσει πολλά ερωτηματικά, καθώς δεν υπήρχαν στοιχεία που να έδειχναν οτι η πτώση ήταν αποτέλεσμα λάθος χειρισμού του Ι.Χ ή τροχαίου.

Το σενάριο της αυτοκτονίας έπαιζε από τότε, ενώ και στο στρατόπεδό του διατάχθηκε ΕΔΕ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχαν βάσει οι καταγγελίες για bullying που είχε υποστεί, όμως το αποτέλεσμά της, δεν είχε δείξει κάτι...

Ο πατέρας του όμως, Γεράσιμος Ευαγγελάτος, μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Τετάρτης δεν φάνηκε να πείστηκε: «Περιμέναμε πάρα πολύ καιρό να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ και να βγουν τα αποτελέσματα. Έδειξε ό,τι δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια οι ΕΔΕ, για όλες τις αυτοκτονίες που έχουν γίνει, ότι δηλαδή κανείς δεν ευθύνεται για τίποτα».

Συνεχίζοντας είπε: «Ο γιος μου ήταν ένα παιδί με αξιοπρέπεια και ήθος. Ήθελε να το διαχειριστεί όλο αυτό το πράγμα μόνος του και δεν μας είχε εκδηλώσει όλα τα προβλήματα που αντιμετώπιζε. Τρεις μέρες πριν γίνει το μοιραίο, εκδηλώθηκε σε εμάς και μας είπε τα προβλήματα που είχε περάσει, τα καψόνια που του έκαναν και το bullying που είχε υποστεί».

Μάλιστα αναφορικά με την ΕΔΕ που έγινε, αναφέρθηκε στο γεγονός οτι φορούσε αθλητικά παπούτσια και όχι αρβύλες: «Στο πόρισμα λένε πως φορούσε αθλητικά παπούτσια αυθαίρετα επειδή του ήταν μικρά τα άρβυλα και πως μετά από λίγες μέρες του χορήγησαν άρβυλα. Θέλετε να ακούσετε τη δική μας εκδοχή; Του έδωσαν μικρά άρβυλα, τα φόρεσε και πλήγιασαν τα πόδια του. Μια αξιωματικός τον λυπήθηκε και του έδωσε άδεια να φορέσει αθλητικά παπούτσια. Τελικά του χορηγήθηκαν κανονικά άρβυλα μετά από 3 με 3,5 μήνες».