Ο Ζελένσκι εξιστόρησε πως οι Ρώσοι επιχείρησαν δύο φορές να τον αιχμαλωτίσουν

Newsroom
Ο Ζελένσκι εξιστόρησε πως οι Ρώσοι επιχείρησαν δύο φορές να τον αιχμαλωτίσουν
Σε συνέντευξή του στους Times, ο Βολοντιμιρ Ζελένσκι μίλησε για τις πρώτες ώρες της εισβολής των Ρώσων και της προσπάθειας που έκαναν να τον αιχμαλωτίσουν.

Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, με την εισβολή των Ρώσων, έχουν δει το φως της δημοσιότητας ουκ ολίγες φορές, ρεπορτάζ για τις προσπάθειες των δυνάμεων του Βλάντιμιρ Πούτιν να αιχμαλωτίσουν τον Βολοντιμιρ Ζελένσκι και την οικογένειά του, προκειμένου να αφήσουν... ακέφαλη την χώρα.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, μίλησε για πρώτη φορά με λεπτομέρειες για τις στιγμές αυτές και ειδικά για τις προσπάθειες που έγιναν τις πρώτες ώρες του πολέμου.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Simon Shuster, ο οποίος πέρασε δύο εβδομάδες στο προεδρικό συγκρότημα στο Κίεβο, ο Zelenskiy περιέγραψε τι συνέβη όταν τις πρώτες ώρες της 24ης Φεβρουαρίου ενημερώθηκε για την πολεμική επιχείρηση εναντίον της χώρας του.

Όπως είπε ο ίδιος και η σύζυγός του, Olena Zelenska, ξύπνησαν τα δύο τους παιδιά, προκειμένου να εγκαταλείψουν το σπίτι, καθώς ακούγονταν εκρήξεις γύρω από την κυβερνητική κατοικία.

Ο ουκρανικός στρατός είπε στον Ζελένσκι ότι ρωσικές ομάδες κρούσης είχαν πέσει με αλεξίπτωτο στο Κίεβο για να σκοτώσουν ή να αιχμαλωτίσουν αυτόν και την οικογένειά του. «Πριν από εκείνη τη νύχτα, είχαμε δει τέτοια πράγματα μόνο στις ταινίες», δήλωσε στο περιοδικό ο Andriy Yermak, ο επικεφαλής του επιτελείου του.

«Οι φρουροί μέσα στο συγκρότημα έκλεισαν τα φώτα και έφεραν αλεξίσφαιρα γιλέκα και τουφέκια εφόδου για τον Ζελένσκι και περίπου δώδεκα βοηθούς του», αναφέρει το ρεπορτάζ, με τα ρωσικά στρατεύματα να κάνουν δύο απόπειρες να εισβάλουν στο συγκρότημα ενώ η οικογένεια του Προέδρου ήταν ακόμα μέσα, σύμφωνα με τον Shuster, χωρίς ωστόσο επιτυχία.