O «άγραφος κανόνας» της νύχτας που καταπατήθηκε στην δολοφονία Σκαφτούρου: Η νέα τάξη δεν έχει «κώδικα τιμής» (vid)

Newsroom
Η δολοφονία Σκαφτούρου δείχνει πως η νέα γενιά που θέλει να πάρει τα ηνία δεν «υπολογίζει» τις αρχές που είχαν οι παλιότεροι.

Όσο και αν φαίνεται οξύμωρο και σε πολλούς φαίνεται παράξενο, οι άνθρωποι της νύχτας είχαν έναν κώδικα τιμής με άγραφους κανόνες που δεν έπρεπε να καταπατηθούν.

Ένας από αυτούς, όπως συνέβαινε και και με την μαφία, είναι πως οι οικογένειες και τα παιδιά (εφόσον δεν έχουν ενεργό ρόλο στις εγκληματικές πράξεις), μένουν εκτός τις διαμάχης.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι καμία επίθεση ή πράξη εκδίκησης δεν πρέπει να λαμβάνει χώρα, παρουσία συζύγων, παιδιών και γενικώς συγγενών, καθώς ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για παράπλευρες απώλειες.

Αυτός ο κανόνας λοιπόν, στην δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου καταπατήθηκε, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και ο δικηγόρος του θύματος, Γιάννης Μαρκουλάκος μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Πέμπτης...

«Ανάμεσα σε όλες τις δολοφονίες που έχουν γίνει, είναι η πρώτη φορά που κάποιος δολοφονείται μέσα στο σπίτι του, μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια του. Νόμιζα ότι υπάρχει ένας κώδικας μεταξύ κάποιων ανθρώπων, ότι στέκονται μακριά από τις οικογένειες. Αυτή τη σκέψη νομίζω ότι είχε και ο ίδιος την ημέρα εκείνη, οπότε και δεν προφυλάχθηκε», είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο σημείο της επίθεσης βρισκόταν και ένα νεογέννητο μωρό, το οποίο μπορεί να μην τραυματίστηκε, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει πως θα είχε εξελιχθεί το όλο σκηνικό αν ο Γιάννης Σκαφτούρος ή κάποιος άλλος από τους παρευρισκόμενους αντιδρούσαν.

Κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ αναφορικά με την συγκεκριμένη επίθεση, αναφέρουν πως η ημέρα, το σημείο και ο τρόπος με τον οποίο έγινε, δείχνουν πόσο αδίστακτη είναι η νέα γενιά που επιχειρεί να αντικαταστήσει τους παλιότερους εξολοθρεύοντάς τους.

Μπροστά στην ανάληψη των ηνίων της νύχτας καταπατούν κάθε κώδικα τιμής και άγραφο κανόνα που τηρούσαν οι παλιότεροι.