Απατεώνες στην Ινδία έκλεψαν μία μεταλλική γέφυρα που ζυγίζει 500 τόνους

Newsroom
Απατεώνες στην Ινδία έκλεψαν μία μεταλλική γέφυρα που ζυγίζει 500 τόνους
Μοιάζει απίθανό αλλά μέλη συμμορίας κατάφεραν να κλέψουν μια γέφυρα 500 τόνων.

Ένα παράξενο περιστατικό κλοπής συνέβη στην Ινδία καθώς άγνωστοι κατάφεραν να πάρουν μια γέφυρα που ζύγιζε 500 τόνους. Όπως φαίνεται τα μέλη της συμμορίας χρειάστηκαν αρκετό χρόνο για να διαλύσουν την γέφυρα προτού την αρπάξουν.

Σύμφωνα με τις έρευνες και τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, για να πραγματοποιήσου την κλοπή τα μέλη της συμμορίας εμφανίστηκαν ως κυβερνητικά στελέχη του τμήματος άρδευσης. Η γέφυρα βρισκόταν στην περιοχή Ρόχτας στο Μπιχάρ, περίπου 150 χιλιόμετρα από την ανατολική πόλη Πάτνα της Ινδίας.

Πρόκειται για γέφυρα που χτίστηκε πριν από 45 χρόνια ωστόσο, επειδή δεν την χρησιμοποιούσαν, οι κάτοικοι της περιοχής ζήτησαν από το αρδευτικό τμήμα της κυβέρνησης να την αποσυναρμολογήσουν. Έτσι όταν είδαν κάποιους άνδρες με μηχανήματα θεώρησαν ότι το αίτημά τους είχε γίνει δεκτό.

«Ήρθαν με βαριά μηχανήματα, κόφτες υγραερίου και εργάζονταν δύο ημέρες για να την αποσυναρμολογήσουν», είπε κάτοικος της περιοχής. Οι κλέφτες λέγεται ότι χρειάστηκαν τρεις μέρες για να διαλύσουν τη γέφυρα, πριν μεταφέρουν τα σίδερα με φορτηγό.

Μια πρώτη ενημερωτική έκθεση που υποβλήθηκε την Πέμπτη, 7 Απριλίου, από τον μηχανικό υδάτινων πόρων, Καμάλ Σαμίμ. Μια μέρα αργότερα, ντόπιοι από το χωριό Amiyawar υπέβαλαν καταγγελία στην αστυνομία όταν συνειδητοποίησαν ότι οι άνδρες δεν ήταν από την κυβέρνηση. «Ακόμα και πριν από τρεις ημέρες, η δομή της γέφυρας ήταν εκεί, αλλά ξαφνικά εξαφανίστηκε και ενημερώσαμε τους τοπικούς αξιωματούχους», ανέφερε κάποιος άλλος κάτοικος.