ΥΠΕΞ: Διάβημα προς τον Ουκρανό Πρέσβη στην Αθήνα για τη δολοφονία και τον τραυματισμό ομογενών

Newsroom
ΥΠΕΞ: Διάβημα προς τον Ουκρανό Πρέσβη στην Αθήνα για τη δολοφονία και τον τραυματισμό ομογενών
Η ελληνική πλευρά υπογραμμίζει την ιδιαίτερη ανησυχία της και την ανάγκη προστασίας του Ελληνισμού της διασποράς.

Διάβημα στον Ουκρανό Πρέσβη στην Αθήνα επέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών για το επεισόδιο στο χωριό Γράνιτνα με αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό ομογενών στις 14 Φεβρουαρίου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει: «Κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, εκλήθη ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα Σεργκέι Σουτένκο (Sergii Shutenko), στον οποίο πραγματοποιήθηκε διάβημα για το σοβαρό επεισόδιο που έλαβε χώρα στο χωριό Γράνιτνα της Ανατολικής Ουκρανίας και είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν περιέλθει στο υπουργείο Εξωτερικών, τον θάνατο και τον τραυματισμό ομογενών.

Η ελληνική πλευρά, πέρα από την βαθύτατη θλίψη που προκάλεσε το εν λόγω περιστατικό, υπογράμμισε την ιδιαίτερη ανησυχία της και την ανάγκη προστασίας του Ελληνισμού της διασποράς, ο οποίος έχει ήδη υποστεί πλείστα δεινά, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Ζητήθηκε επίσης, όπως το περιστατικό διερευνηθεί πλήρως και όπως οι υπαίτιοι οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Ουκρανός πρέσβης εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια του προς τις οικογένειες των θυμάτων, επισήμανε ότι δεν υπήρχε κανένα πολιτικό ή εθνοτικό κίνητρο και ότι το περιστατικό αφορά έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του, όπως επισημαίνεται, υπήρξαν δύο νεκροί Ουκρανοί πολίτες, ο ένας εκ των οποίων ήταν ομογενής, καθώς και δύο βαριά τραυματισμένοι, αμφότεροι ομογενείς. Κατέληξε ότι οι υπεύθυνοι έχουν συλληφθεί και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.