Αγωνία για την φάλαινα στον Άλιμο: «Υποφέρει, έχει λίγες ελπίδες να επανέλθει» (vid)

Newsroom
Αγωνία για την φάλαινα στον Άλιμο: «Υποφέρει, έχει λίγες ελπίδες να επανέλθει» (vid)
Τα μηνύματα που έρχονται από την φάλαινα στον Άλιμο δεν είναι και τόσο αισιόδοξα σχετικά με το αν θα καταφέρει να συνεχίσει τα ταξίδια της.

Ένα σπάνιο φαινόμενο υπάρχει από το πρωί στην παραλία του Αλίμου, όπου έχει καταφύγει μία φάλαινα, όμως τα νέα που έρχονται από εκεί δεν είναι και τόσο αισιόδοξα για το μέλλον της.

Και αυτό γιατί έχει τραυματιστεί και η πληγή που έχει, την αποτρέπει από το να συνεχίσει το ταξίδι της...

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Δρόσος Κουτσούμπας, σημείωσε πως «το ζώο είναι τραυματισμένο. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος γι αυτά τα ζώα είναι οι προσκρούσεις σε πλοία ή προπέλες. Και απ ότι μπορώ να διακρίνω πρόκειται για ένα ζώο που μάλλον έπεσε πάνω σε πλοίο» και μάλλον αυτό το γεγονός το οδήγησε στα ρηχά. Ο ίδιος τόνισε πως «εκεί που βρίσκεται δεν είναι ο φυσικός του χώρος».

Από την πλευρά της, η διευθύντρια Ερευνών του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας, Αναστασία Μήλιου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε πως «το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να δοθούν οι πρώτες βοήθειες». Οι δύτες διαπίστωσαν πως η φάλαινα δεν μπορεί να οδηγηθεί στα βαθιά λόγω του τραυματισμού της. «Είναι πολύ ασυνήθιστο να βρεθεί αυτό το ζώο στα ρηχά. Σημαίνει ότι έχει πρόβλημα και ότι έχει λίγες ελπίδες για να επανέλθει», συνέχισε η κ. Μήλιου.