Οι Πανεπιστημιακοί Αστυνομικοί θα μάθουν Krav Maga και Jiu-Jitsu (vid)

Newsroom
Αναλυτικά τι περιλαμβάνει η εκπαίδευση των Πανεπιστημιακών Αστυνομικών που ξεκινάει την Δευτέρα.

Με χρονικό ορίζοντα τους 4 μήνες, όταν και προβλέπεται οτι θα ξεκινήσει η ενεργοποίησή τους, ξεκινάει την Δευτέρα η εκπαίδευση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στην Σχολή Αστυφυλάκων της Κομοτηνής.

Αυτή μάλιστα, θα έχει επίσημο χαρακτήρα, καθώς το παρών θα δώσουν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκης αλλά και ο αρχηγός της Αστυνομίας, Μιχάλης Καραμαλάκης.

Η ακτινογραφία

Το πλάνο εκπαίδευσης για τους 400 ειδικούς φρουρούς (303 άνδρες και 97 γυναίκες) που θα στελεχώσουν το συγκεκριμένο τμήμα της ΕΛ.ΑΣ, είναι διάρκειας 4 μηνών και οι 3 μήνες αφορούν το θεωρητικό κομμάτι, ενώ ο άλλος ένας που μένει το πρακτικό.

Όλοι τους είναι πτυχιούχοι Πανεπιστημιακών και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει προσομοιώσεις καταλήψεων, φθορών, κλοπών, συμπλοκών, ληστειών και γενικώς περιστατικών που έχουν καταγραφεί οτι λαμβάνουν χώρα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Πολεμικές τέχνες και... διάβασμα

Στο πρακτικό κομμάτι, θα εκπαιδευτούν όπως ανέφερε ο ΣΚΑΙ σε δύο πολεμικές τέχνες, το Krav Maga και το Jiu-Jitsu, καθώς θα είναι άοπλοι και θα έχουν μόνο γκλοπ. Παράλληλα θα μάθουν πως να ακινητοποιούν δράστες παράνομων πράξεων, πως να περνούν χειροπέδες, αλλά όλους τους νόμους του συντάγματος.