Δώρα Χρυσικού: «Στη Φλώρινα φανατισμένοι με τραβούσαν από τα μαλλιά για να με ρίξουν στο ποτάμι» (vid)

Newsroom
Η πετυχημένη ηθοποιός μίλησε για τον ρόλο της στη «Γη της Ελιάς», το #MeToo, τη μάχη με τον καρκίνο και την περιπέτεια που είχε σε ηλικία 14 ετών με τη συμμετοχή της στην ταινία του Θεόδωρου Αγγελόπουλου το «Μετέωρο Βήμα του Πελαργού».

Μία εκ βαθέων συνέντευξη έδωσε στο «Mega Καλημέρα» και στην Ελεονώρα Μελέτη η Δώρα Χρυσικού. Η πετυχημένη ηθοποιός μίλησε για τον ρόλο της στη «Γη της Ελιάς», το #MeToo, τη μάχη με τον καρκίνο και την περιπέτεια που είχε σε ηλικία 14 ετών με τη συμμετοχή της στην ταινία του Θεόδωρου Αγγελόπουλου το «Μετέωρο Βήμα του Πελαργού».

«Ήμουν η πέτρα του σκανδάλου. Έχω ζήσει απείρου κάλλους σκηνές στην Φλώρινα, φανατισμένους να με τραβάνε από τα μαλλιά να με ρίξουν στο ποτάμι… Ήταν τρομακτικό» είπε για το τελευταίο, συμπληρώνοντας μάλιστα πως ο Μητροπολίτης της είχε αφορίσει εξαιτίας κάποιων… «πορνογραφικών» σκηνών της ταινίας, κάτι που χαρακτήρισε «αστείο» για όποιον γνωρίζει το έργο του Αγγελόπουλου. Τόνισε δε πως όλα ήταν κόντρα εξουσίας του Μητροπολίτη Φλωρίνης με αποτέλεσμα να την «πληρώσει» εκείνη στο τέλος, κατά κάποιο τρόπο.

Για τη «Γη της Ελιάς» είπε: «Η αλήθεια είναι ότι είμαστε χαρούμενοι για τη σειρά και που έχουμε δουλειά, μετά από δύο δύσκολα χρόνια για την υποκριτική, λόγω πανδημίας. Έχουμε δουλειά αρκετοί άνθρωποι, που από μόνο του αυτό είναι θετικό. Να πούμε ότι δεν χαιρόμαστε που η σειρά πάει τόσο καλά, θα ήταν ψέμα. Αυτός άλλωστε είναι ο απώτερος σκοπός, να αγαπηθεί αυτό που κάνουμε», είπε για τη συμμετοχή της στη «Γη της Ελιάς» και συμπλήρωσε για τον ρόλο της: «Δεν είναι και ο καλύτερος άνθρωπος (σ.σ. η Αρετή), αλλά έχει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία».

Όσο για τις εντυπώσεις και τα σχόλια που παίρνει από τον κόσμο, η Δώρα Χρυσικού δήλωσε: «Μπορεί να λένε για τον χαρακτήρα ότι είναι στραβόξυλο, ότι είναι πονηρή και φέρεται άσχημα στα παιδιά της, που ισχύει, αλλά μου λένε "μπράβο σου, γιατί έχεις μπει στο πετσί του ρόλου". Για μένα αυτό είναι η επιτυχία».

Η ηθοποιός μίλησε και για την περιπέτεια υγείας που πέρασε και τόνισε πως τα μηνύματα που έλαβε την έκαναν να μην μετανιώσει ποτέ την απόφασή της να το δημοσιοποιήσει: «Το 2021 ήταν μία δύσκολη χρονιά. Εγώ αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι το έχω αφήσει πίσω μου (cc την περιπέτειά της). Όλο αυτό που πήρα από αυτό ήταν το εύθραστο της ζωής, ότι είναι μία αστραπή. Το άλλο είναι ότι έχουμε δύναμη που πολλές φορές δεν κατανοούμε απόλυτα ότι την έχουμε. Νομίζω ότι η στάση που κρατάμε στα πράγματα, η φιλοσοφία ζωής που έχουμε, εμπειρέχει τα πάντα μας, εμποτίζει όλη μας την ύπαρξη», ανέφερε χαρακτηριστικά, και συμπλήρωσε: «Φοβήθηκα πάρα πολύ. Προσπάθησα να μην τον προτάξω, να μην τον αφήσω να με περιβάλλει και να με γκρεμίσει (cc τον φόβο της). Ο φόβος είναι κάτι πολύ φυσιολογικό και ανθρώπινο. Απλώς νομίζω ότι πρέπει να αρθούμε πάνω από τον φόβο για να μπορέσουμε να υπάρξουμε».

Για το #MeToo η Δώρα Χρυσικού ανέφερε πως: «Η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να ακούσει και να αποδεχθεί όσους έχουν δεχθεί κακοποιητικές συμπεριφορές. Νομίζω ότι μόνο καλό μπορεί να βγει από αυτό. Όταν διαχειρίζεσαι το τραύμα, όταν το επικοινωνείς, είναι ένα βήμα προς το φως. Πλέον μπορούμε να αναπνεύουμε πιο ελεύθερα, γιατί αυτό το πράγμα δεν είναι πια ανεκτό. Οι θύτες ξέρουν πότε έχουν περάσει τα εσκαμμένα».