Όταν ο Boy George πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος: Κάλεσε την αστυνομία για διάρρηξη και συνελήφθη για ναρκωτικά (vid)

Μάκης Σταθάτος
Η περιπέτεια του Boy George τον Οκτώβριο του 2005, όταν η αστυνομία βρήκε στο διαμέρισμά του κοκαϊνη.

Ο Boy George αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στη μουσική βιομηχανία. Όχι μόνο για την καλλιτεχνική του φύση αλλά και για την προσωπική του ζωή. Έζησε μοναχικά παιδικά χρόνια όπως έχει ισχυριστεί, ενώ χαρακτήρισε τον εαυτό του ως «ροζ πρόβατο» της οικογένειάς του.

Η μητέρα του αποκάλυψε ότι ο πατέρας του την κακοποιούσε όταν ήταν έγκυος, ενώ ο μικρότερος αδελφός του έπασχε από σχιζοφρένεια και σε ένα από τα επεισόδια που είχε δολοφόνησε την σύζυγό του. Ο Boy George ξεχώριζε από μικρός λόγω του ανδρόγυνου στυλ που είχε και γρήγορα βρήκε διέξοδο στη μουσική. Όταν ξεπετάχτηκε είχε σοκάρει την Βρετανία με τον κόσμο να αναρωτιέται αν είναι αγόρι ή κορίτσι.

Ωστόσο, τα βιώματα που είχε του δημιούργησαν και πάθη. Ένα από αυτά ήταν τα ναρκωτικά. Ο τραγουδιστής του νεο-ρομαντικού κινήματος της Αγγλίας στα 80's είχε εθιστεί στα ναρκωτικά και συχνά είχε μπλεξίματα με τον νόμο. Ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν και στην διάλυση του θρυλικού συγκροτήματος Culture Club, του οποίου υπήρξε μέλος.

Στις 7 Οκτωβρίου 2005 ο Boy George απασχόλησε για μία ακόμα φορά τις Αρχές. Λίγο αφότου η καριέρα του είχε αρχίσει να παίρνει και πάλι ανοδική πορεία, συνελήφθη από την αστυνομία και οδηγήθηκε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης με την κατηγορία της κατοχής κοκαϊνης. Είχε βγάλει τα μάτια του μόνος του...

Όλα ξεκίνησαν όταν κάλεσε εκείνο το πρωινό Παρασκευής την αστυνομία για να αναφέρει διάρρηξη στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη. Κατά την άφιξή τους οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να εντοπίσουν διαρρήκτη, ωστόσο ανακάλυψαν μια ποσότητα κοκαϊνης. Ο Boy George εμφανίστηκε σε κακή ψυχολογική κατάσταση στο δικαστήριο δείχνοντας θλιμμένος και μπερδεμένος. Όταν τελείωσε η ακρόαση, βγήκε από την αίθουσα του δικαστηρίου, κάθισε σε ένα παγκάκι και ξέσπασε σε κλάματα.

Μετά τον εθισμό του με τα ναρκωτικά την δεκαετία του 80's και την περίοδο αφάνειας την δεκαετία του 90's, ο Άγγλος τραγουδιστής κατάφερε να σταθεί και πάλι στα πόδια του. Πήγε σε κέντρο αποτοξίνωσης, ανακάλυψε τον Βουδισμό και την χορευτική μουσική. Άρχισε τις εμφανίσεις ως DJ και πάλι, μετακόμισε στην Αμερική και κατάφερε να στείλει το μιούζικάλ του στο Μπρόντγουέι. Παράλληλα, δραστηριοποιήθηκε στην προώθηση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων και στην καταπολέμηση της ομοφοβίας.

Όλα αυτά έβλεπε να καταρρέουν... Ο ίδιος μέσω των δικηγόρων του ισχυρίστηκε ότι η κοκαϊνη στο διαμέρισμά του δεν ήταν δική του. «Δεν ξέρει από που προήλθε. Ερχόταν πολύς κόσμος στο σπίτι του. Ένας άνθρωπος που έχει να κρύψει κάτι δεν καλεί την αστυνομία». Είχε αλλάξει ή μήπως πάλευε ακόμα με το κάρμα του;