Το PS5 ανεβάζει επίπεδο και στο FIFA 22 (vids)

Παύλος Παπαπαύλου
Το PS5 ανεβάζει επίπεδο και στο FIFA 22 (vids)
Δείτε πως το PS5 θα προσφέρει μια μοναδική ποδοσφαιρική εμπειρία.

Η Sony συνεργάστηκε με την ΕΑ για να δημιουργήσουν από κοινού ένα πιο εξελιγμένο παιχνίδι ποδοσφαίρου για το PS5. Και μπορεί η EA Sports να είναι η ομάδα προγραμματισμού, ωστόσο και η ιαπωνική εταιρεία έβαλε το χεράκι της, βοηθώντας τους developers να αξιοποιήσουν όλα τα δεδομένα του νέου hardware.

Αρχικά, έχουμε το haptic feedback. Μέσω του νέου μηχανισμού ανάδρασης που προσφέρει το DualSense controller του PS5, οι παίκτες θα μπορούν να αντιληφθούν για τα καλά το πόσο ρόλο παίζει η αντοχή κάθε ψηφιακού ποδοσφαιριστή και πως επηρεάζει η κούραση την κίνησή του στο χορτάρι. Ακόμη, με το επίπεδο λεπτομέρειας του DualSense, ακόμη και κάθε τάκλιν και γλίστρημα στο χορτάρι αποδίδεται όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται, κάτι που συμβαίνει και με τα σουτ και τις πάσες.

Βελτίωση υπάρχει και στα του ήχου μέσω του 3D Audio. Το FIFA 22 εκμεταλλεύεται τα νέα δεδομένα της κονσόλας για να μεταφέρει περιφερειακά τις ιαχές και κάθε εφέ από διαφορετική πλευρά, κάνοντας έτσι τον παίκτη να αισθάνεται ότι βρίσκεται σε ένα πραγματικό γήπεδο ποδοσφαίρου. Κάθε ιαχή, κάθε χτύπημα σε τύμπανο και κάθε αντίδραση των οπαδών θα μεταφέρεται φέτος πιο ρεαλιστικά από ποτέ στον παίκτη του FIFA 22 στο PS5.

Τέλος, έχουμε την τεχνολογία HyperMotion που αλλάζει το gameplay και έχει καταγράψει όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται την κίνηση 22 ποδοσφαιριστών στο χορτάρι για να αλλάζει σε πραγματικό χρόνο τα δεδομένα κάθε σύγκρουσης και επαφής στο ίδιο το παιχνίδι. Πάνω από 4000 animations έρχονται στο FIFA 22 και υπόσχονται να δημιουργήσουν τους πιο αληθοφανείς αγώνες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

To FIFA 22 κυκλοφορεί με όλα αυτά τα ανανεωμένα χαρακτηριστικά του PS5 την 1η Οκτωβρίου.