Θρίλερ στις γερμανικές εκλογές: Ισοπαλία στο πρώτο exit poll, προβάδισμα Σολτς στο δεύτερο

Newsroom
Θρίλερ στις γερμανικές εκλογές: Ισοπαλία στο πρώτο exit poll, προβάδισμα Σολτς στο δεύτερο
Ισοπαλία με ποσοστό 25% για τη Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) δίνει η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος στις γερμανικές εκλογές. Προβάδισμα Σολτς με δύο μονάδες δίνει δεύτερο exit poll.

Με δραματικό τρόπο εξελίσσεται η μετάδοση των αποτελεσμάτων των γερμανικών εκλογών με το ARD και το ZDF να δίνουν ως πρώτη πρόγνωση αποτελέσματος την απόλυτη ισοπαλία με 25% ανάμεσα στο CDU/CSU (Χριστιανική Ένωση), κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ, και του SPD.

Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Πράσινοι με 15% και ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 11%, όσο και η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) και η Αριστερά με 5%.

Λίγο αργότερα το ZDF έδωσε προβάδισμα δύο μονάδων στο Σοσιαλιστικό Κόμμα (SPD). Σύμφωνα με την πρόγνωση του καναλιού, το SPD εξασφαλίζει 26% έναντι 24% της Χριστιανικής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον ενδιάμεσο υπολογισμό, στα περισσότερα κρατίδια διαπιστώνεται ελαφρώς υψηλότερη συμμετοχή των ψηφοφόρων από ό,τι στις προηγούμενες εκλογές, το 2017, όταν ψήφισε το 76,2% των δικαιούχων.