Κόντρα Τσακαλώτου-Πλεύρη στην Βουλή: «Δεν μου αρέσει να μου κουνάνε το δάχτυλο»

Newsroom
Για «πανδημία ανεμβολίαστων» έκανε λόγο ο Θάνος Πλεύρης με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι κουνά το δάχτυλο σε όλους τους άλλους.

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ξέσπασε στην Βουλή με αφορμή τους εμβολιασμούς.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας έστειλε μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού λέγοντας ότι «τα νούμερα είναι αμείλικτα, ζούμε στην πανδημία των ανεμβολίαστων, να αναλάβουμε όλοι όσοι έχουμε δημόσιο βήμα τις ευθύνες μας απέναντι στους πολίτες».

«Τα νούμερα είναι αμείλικτα. Το 90% όσων βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Εννιά στους 10 ασθενείς άνω των 60 ετών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Καλό είναι να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και όσοι ανεβαίνουν στο βήμα της Βουλής να μην κλείνουν το μάτι στους ανεμβολίαστους. Κάποιοι που κλείνουν το μάτι στους ανεμβολίαστους να πάνε έξω από μια ΜΕΘ. Μιλάμε για πανδημία ανεμβολίαστων. Και είναι υπεύθυνοι όσοι αφήνουν υπόνοια ότι κάτι άλλο συμβαίνει και τα εμβόλια δεν είναι η λύση. Όποιος μιλάει από αυτό το βήμα πρέπει να καταλήγει λέγοντας ότι αποδέχομαι το ρίσκο να υπάρχουν στις ΜΕΘ 90% ανεμβολίαστοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση επί της τροπολογίας που έχει καταθέσει, για την παροχή κινήτρων στους νέους που θα εμβολιαστούν.

«Τι άλλο στοιχείο χρειάζεται για να αντιληφθούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης;» σημείωσε ο κ. Πλεύρης αφήνοντας εμμέσως αιχμές στα όσα υποστήριξε νωρίτερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

«Η Ελληνική Λύση αναγνώρισε το κόμμα της σε αυτά που είπα. Αυτό πρέπει να σας προβληματίσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης σχολιάζοντας τις αντιδράσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΕΛ.ΛΥ Κωνσταντίνου Χήτα, ο οποίος υποστήριξε ότι ο υπουργός Υγείας δεν απαντά στα ερωτήματα που έθεσε το κόμμα του και η κυβέρνηση μόνο επικοινωνιακά λειτουργεί χωρίς να ασκεί σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική.

Τσακαλώτος: «Δεν μου αρέσει να μου κουνάνε το δάχτυλό»

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κουνά το δάχτυλο σε όλους τους άλλους, χωρίς να κάνει η ίδια την αυτοκριτική της για το τι δεν πήγε καλά και η χώρα μας βρίσκεται στις χαμηλότερες θέσεις στους εμβολιασμένους.

«Δε μου αρέσει να μου κουνάνε το δάχτυλο και με αυτό το ύφος όταν αυτή η κυβέρνηση είχε αυτή τη στήριξη για την πανδημία και τον εμβολιασμό», τόνισε στην παρέμβασή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μιλώντας ευθέως στον κ. Πλεύρη ανέφερε: «Δε μ’ αρέσει να μου κουνάνε το δάχτυλο όταν έχουμε Υπουργό Υγείας που πριν δέκα χρόνια έλεγε πως το ΕΣΥ δε θα περιθάλπει τους πρόσφυγες. Και δέκα χρόνια δεν το έχει ανακαλέσει. Κανένας σε σοβαρό κράτος της Ευρώπης δε θα μπορούσε να είναι Υπουργός Υγείας και να έχει κάνει αυτό το ατόπημα».

Συνέχισε στον ίδιο τόνο λέγοντας πως: «δεν απαντάτε γιατί είμαστε τις τελευταίες θέσεις στον εμβολιασμό, δεν κάνετε κριτική για τα λάθη σας».
Κατέληξε απευθυνόμενος στην ΝΔ και τον Υπουργό Υγείας: «Είμαστε δυο κόσμοι. Εμείς δεν πιστεύουμε ότι η πανδημία είναι παροδική, ότι δε θα έχουμε κι άλλες πανδημίες. Έχουμε καταλάβει πως το ΕΣΥ θέλει μεγάλες επενδύσεις. Αντί να επενδύσετε στην ΠΦΥ και αυτή να πηγαίνει στα σπίτια των ανθρώπων, προτιμάτε να δώστε σε ιδιώτες γιατρούς
».