Αγοράζει Καναντέρ η Ελλάδα σε συνεργασία με άλλες χώρες της Ευρώπης

Newsroom
Αγοράζει Καναντέρ η Ελλάδα σε συνεργασία με άλλες χώρες της Ευρώπης
Η Ελλάδα θέλει 6 αεροσκάφη πυρόσβεσης, ενώ σε συνεργασία με τις άλλες χώρες θα ζητήσουν από το εργοστάσιο 30.

Την αποκάλυψη ότι ύστερα από συνεργασία με άλλες χώρες, η Ελλάδα θα αγοράσει Kαναντέρ έκανε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στην 85η ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ερώτηση για τις πυρκαγιές και την πολιτική προστασία είπε: «Το σχέδιό μας το έχουμε παρουσιάσει αναλυτικά και δρομολογείται ήδη. Η τεχνογνωσία υπάρχει και υπάρχουν και τα πρόσωπα να ηγηθούν σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μιλώ για το rescEU, που δημιούργησε ο Χρήστος Στυλιανίδης. Θέλουμε να πάρουμε νέα Καναντέρ, για να πάμε στην εταιρεία και να ζητήσουμε νέα γραμμή παραγωγής, είναι καλύτερο να πάμε μαζί 4 - 5 χώρες για να αγοράσουμε 30 αεροσκάφη. Εμείς θέλουμε 6.

Αυτό μπορεί να το κάνει ο Χρήστος Στυλιανίδης, θα πρέπει να κάνουμε συνεργασίες με άλλες χώρες, θα πρέπει να είμαστε σiγουροι πως θα έχουμε τα μέσα να αντιμετωπίσουμε πολλές, μεγάλες και ταυτόχρονες πυρκαγιές. Και βεβαίως επείγει μία άλλη φιλοσοφία για την Πολιτική Προστασία, δεν είναι μόνον οι πυρκαγιές, αλλά και οι πλημμύρες και οι σεισμοί. Έχουμε το σχέδιο λοιπόν».