Ο Ρένος Ρώτας δεν τσακώνεται πια για την καλή θέση απέναντι από την τηλεόραση

Ο Ρένος Ρώτας δεν τσακώνεται πια για την καλή θέση απέναντι από την τηλεόραση
Καλέσαμε στα γραφεία του Gazzetta τον νεαρό ηθοποιό και παρακολουθήσαμε το Αγγλία-Δανία σε μια LG OLED 65’’.

H παρακολούθηση ενός αγώνα αποτελεί ιεροτελεστία. Ο οικοδεσπότης καλεί από προηγούμενη μέρα αυτούς με τους οποίους θέλει να δει το παιχνίδι. Αγοράζει ποτά και φαγητά και διαμορφώνει το δωμάτιο που θα γίνει η προβολή του ματς με τέτοιο τρόπο ώστε να το απολαύσουν όλοι στον μέγιστο βαθμό τον αγώνα.

Την παραπάνω ιεροτελεστία ακολουθήσαμε κι εμείς. Καλέσαμε τον Ρένο Ρώτα στα γραφεία του Gazzetta για να παρακολουθήσουμε τον δεύτερο ημιτελικό του Euro ανάμεσα στην Αγγλία και τη Δανία, παραγγείλαμε ποτά και κόκα κόλες και μεταφέραμε την LG OLED, η οποία μεταξύ άλλων διαθέτει την υπηρεσία Sports Alert που μετά την εγγραφή σου σού στέλνει ειδοποιήσεις σχετικά με αποτελέσματα και ώρες έναρξης αγώνων, σε ένα γραφείο μακριά από την αίθουσα σύνταξης ώστε να μπορέσουμε να απολαύσουμε τον αγώνα χωρίς να μας ενοχλεί κανείς.

....

Οι λόγοι που καλέσαμε τον νεαρό ηθοποιό είναι οι εξής: πρώτον, γιατί όταν έχεις στην διάθεσή σου μια μεγάλη οθόνη όπως η LG OLED 65’’ και έναν τόσο μεγάλο αγώνα είναι κρίμα να μην καλέσεις κάποιον άνθρωπο για να μοιραστείτε την χαρά και δεύτερον, γιατί ο Ρώτας αγαπάει το ποδόσφαιρο τόσο ως θεατής όσο και ως ερασιτέχνης αθλητής και πριν το ματς θα είχαμε λίγο χρόνο για να μας μιλήσει τόσο για ποδόσφαιρο όσο και για την καριέρα του σε θέατρο και τηλεόραση.

Είκοσι, λοιπόν, λεπτά προτού ο Ντάνι Μάκελι σφυρίξει την έναρξη του αγώνα, πάτησα το rec στο smartphone και προσπάθησα να μάθω όσα περισσότερα μπορούσα για τον επίσημο καλεσμένο μας.

Αγαπώ όλα τα αθλήματα από όταν ήμουν μικρός. Παίζω ποδόσφαιρο, τένις, ενώ μου αρέσει πολύ το πινκγ πονγκ και το βόλεϊ. Πάντα συμμετείχα σε όλες τις αθλητικές ομάδες του σχολείου και ήμουν καλό σε όλα. Όσον αφορά το ποδόσφαιρο, συνεχίζω να παίζω με φίλους 5x5 ή 7x7.

Μου αρέσει να παίζω τερματοφύλακας. Τρελαίνομαι να αποκρούω την μπάλα. Μου αρέσουν οι εκτινάξεις. Με ιντριγκάρει το να μην επιτρέπω στον αντίπαλο να σκοράρει και να βασίζομαι στα αντανακλαστικά μου.

Από τερματοφύλακες θαύμαζα πάντα τον Ίκερ Κασίγιας και τον Όλιβερ Καν. Από αυτούς που συμμετείχαν στο Euro μου αρέσει ο Σμάιχελ.

Αγαπημένος παίκτης όλων των εποχών είναι ο Ρομπέρτο Κάρλος.

Στο δίλημμα Κριστιάνο ή Μέσι είμαι με τον Μέσι.

.....

Η ιδανική βραδιά για παρακολουθήσω ποδόσφαιρο περιλαμβάνει τον φίλο μου τον Χρήστο. Είναι φανατικός του ποδοσφαίρου. Παρακολουθεί όλα τα ματς και είναι αυτός που μπορεί -επειδή εγώ δεν είμαι συστηματικός θεατής μιας και η δουλειά μου δεν έχει σταθερό πρόγραμμα- κατευθείαν να με εισάγει στο παιχνίδι που βλέπουμε. Να με ενημερώσει για την αθλητική επικαιρότητα κι έτσι να παρακολουθήσω καλύτερα το παιχνίδι.

Θυμάμαι παλιά που τσακωνόμασταν για το ποιος θα κάτσει στην σωστή θέση στον καναπέ, που βρίσκεται στην ευθεία από την τηλεόραση για να μην χάνεις από τα μαύρα. Χαίρομαι που με την LG OLED έχουμε αυτή την ευρεία γωνία θέασης και πλέον δεν τσακωνόμαστε για τη συγκεκριμένη θέση. Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να παρακολουθήσεις άψογα τον αγώνα ανεξάρτητα από το πού κάθεσαι. Οπότε εφόσον υπάρχει ο Χρήστος, η κατάλληλη τηλεόραση, μια ελαφριά μπίρα, πίτσα και παγωτό για το σβήσιμο, έχουμε δημιουργήσει το ιδανικό σκηνικό για την παρακολούθηση ενός αγώνα.

Σχετικά με το θέατρο, η ιδέα να γίνω ηθοποιός μου καρφώθηκε στο γυμνάσιο. Νωρίτερα δεν θυμάμαι να θέλω να κάνω κάτι συγκεκριμένο. Ήμουν πάντα καλός μαθητής. Πέρασα στην ΑΣΟΕ με την οποία, όμως, δεν έχω ασχοληθεί γιατί ευτυχώς τα θεατρικά πράγματα πάνε αρκετά καλά.

....

Η δραματική σχολή του Εθνικού είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Ήθελε απόλυτη αφοσίωση. Ήταν τρία χρόνια γεμάτα. Μια πολύ ωραία εμπειρία που βοήθησε στο να πατήσω γερά στα πόδια μου και να μπορώ πλέον να διεκδικώ δουλειές και ρόλους που με ενδιαφέρουν.

Όσοι είμαστε ηθοποιοί, κάνουμε αυτή τη δουλειά γιατί μας αρέσει η ποικιλία. Οπότε η εναλλαγή μεταξύ θεάτρου, τηλεόρασης, κινηματογράφου είναι πολύτιμη για την ισορροπία της ψυχολογίας μας. Δεν μπορώ να σου πω ότι θα διάλεγα ένα από αυτά. Εξαρτάται πάντα από την χρονική περίοδο. Τώρα που με ρωτάς μάλλον θα επέλεγα θέατρο. Πάντως, θα ήθελα να συνεχίσω να τα κάνω όλα.

Αυτή την περίοδο βρίσκομαι σε περιοδεία με την παράσταση «Κάποτε στο Βόσπορο», σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου. Είμαι μέλος ενός λαμπερού θιάσου που αποτελείται από 16 ατόμα. Ταξιδεύουμε ανά την Ελλάδα και αφηγούμαστε αυτή την αληθινότατη ιστορία του διωγμού των Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη τον Σεπτέμβρη του 1955.

......

Όσο ο Ρένος μου εξηγούσε πως στόχος του θιάσου είναι να συνεχιστεί η περιοδεία μέχρι και το τέλος Σεπτέμβρη με σκοπό η παράσταση να συνεχίσει να ανεβαίνει σε κάποιο θέατρο της Αθήνας τον χειμώνα, οι παίκτες των δύο ομάδων άρχισαν να μπαίνουν στο γήπεδο. Καθίσαμε λίγο πιο αναπαυτικά στον καναπέ, πήραμε τα πιάτα με τις πίτσες στο χέρι, δυναμώσαμε τον ήχο και μεταφερθήκαμε στις εξέδρες του Γουέμπλεϊ χάρη στην τεχνολογία Bluetooth Surround Ready της LG OLED.

Φωτογραφίες: Δώρα Δημητρίου