Η Atari επιστρέφει στο παραδοσιακό μοντέλο παραγωγής AAA games και παρατάει το mobile gaming

Η Atari επιστρέφει στο παραδοσιακό μοντέλο παραγωγής AAA games και παρατάει το mobile gaming
Αλλαγή πλάνων για την γνωστή εταιρεία που θέλει να κάνει comeback.

H Atari ανακοίνωσε αλλαγή σχεδίων και επιστροφή στο παραδοσιακό μοντέλο κυκλοφορίας AAA games για PC και κονσόλες. Παράλληλα, αποφάσισε να σταματήσει την ενασχόλησή της με τα δωρεάν και mobile games. H ανακοίνωση έγινε μέσω συνέντευξης του CEO της εταιρείας και κατόπιν σχετικής απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει τον Απρίλιο ότι θα χωριστεί σε δύο τμήματα, την Atari Gaming και την Atari Blockchain. Η πρώτη από τις δύο θα ασχολούταν με το gaming, αλλά πλέον παρατάει το μοντέλο των απλοϊκών παιχνιδιών για φορητές κονσόλες και θέλει να κάνει δυναμικό comeback σε PC και κονσόλες.

Τα πρώτα δείγματα γραφής των ομάδων της θα τα δούμε μέχρι και τα τέλη Μαρτίου 2022, όταν και κλείνει το οικονομικό έτος που διανύουμε. «Πάντα ήταν στον πυρήνα της Atari το ποιοτικό gaming και ήρθε η ώρα να ενώσουμε το παρελθόν με το μέλλον. Αυτό είναι και μέρος του DNA μας και θα πορευτούμε βάσει αυτού του σκεπτικού», σημείωσε ο Wade J Rosen σε δήλωσή του.

Ξεκαθάρισε, δε, πως τα δωρεάν παιχνίδια της εταιρείας που πήγαν καλά στα κινητά θα συνεχίσουν, ενώ όσα δεν κατέγραψαν θετική πορεία θα πουληθούν σε τρίτους συνεργάτες ή θα σταματήσουν εντελώς να αναπτύσσονται.

Υπενθυμίζεται πως στις 15 Ιουνίου, η Atari κυκλοφόρησε στην αγορά το Atari VCS, μια νέα retro-like κονσόλα με σύγχρονα χαρακτηριστικά και μετά από μια πετυχημένη πορεία στην πλατφόρμα χρηματοδότησης Indiegogo.