Τα 10 σημαντικότερα «Σαν Σήμερα»: Παραιτείται ο Βαρουφάκης

Σαν σήμερα το 2015 παραιτήθηκε ο Γιάννης Βαρουφάκης από Υπουργός Οικονομικών και στη θέση του τοποθετήθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Δύο μέρες μετά το δημοψήφισμα, που το «όχι» έγινε «ναι», ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης παραιτείται, ώστε -όπως είπε- να διευκολύνει τον Αλέξη Τσίπρα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Σε σημαντικά γεγονότα της 6ης Ιουλίου είχαμε λοιπόν:

1573: Ο Χερόνιμο Λουίς ντε Καμπρέρα ιδρύει την πόλη Κόρδοβα στην Αργεντινή.

1785: Το δολάριο γίνεται η επίσημη νομισματική μονάδα των νεοσύστατων Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, με πρωτοβουλία του Τόμας Τζέφερσον και απόφαση του Κογκρέσου.

1819: Η Σοφί Μπλανσάρ γίνεται η πρώτη γυναίκα που σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα, όταν το αερόστατο της παίρνει φωτιά κατά την διάρκεια επιδείξεων στο Παρίσι.

1827: Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία υπογράφουν τη «Συνθήκη του Λονδίνου», με την οποία αναγνωρίζουν την αυτονομία της Ελλάδος ως φόρου υποτελής στον Σουλτάνο. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία απορρίπτει τη συνθήκη.

1932: Η θερινή ώρα εφαρμόζεται για πρώτη φορά δοκιμαστικά στην Ελλάδα, στο διάστημα από 6 Ιουλίου έως 1η Σεπτεμβρίου, κατά το οποίο τα ρολόγια τίθενται μία ώρα μπροστά. Θα εγκαταλειφθεί, όμως, στη συνέχεια...

1965: Ένας νεκρός, εννέα τραυματίες και εκτεταμένες υλικές ζημιές από ισχυρό σεισμό στην περιοχή της Άμφισσας και στην Αιγιαλεία.

1971: Πέθανε ο Λουίς Άρμστρονγκ, ο Αμερικανός τρομπετίστας, από τις σημαντικότερες μορφές της τζαζ.

1980: Γεννήθηκε ο Πάου Γκασόλ.

2015: Την παραίτησή του υποβάλλει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, προκειμένου να διευκολύνει τον πρωθυπουργό στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του. Στη θέση του τοποθετείται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

2019: «Έφυγε» από τη ζωή ο Γιάννης Σπάθας, ο Έλληνας κιθαρίστας και συνθέτης.