Κρουαζιερόπλοιο με 1.300 τουρίστες στα Χανιά... μόνο που απαγορεύεται να δουν… ακόμα και τις βιτρίνες στην πόλη

Εκνευρισμός και αντιδράσεις στα Χανιά, με το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο της ναυτιλιακής εταιρείας με το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 5.

Από τα απίστευτα και παράδοξα της πανδημίας; Σίγουρα, όχι κάτι που θα περίμενε να ακούσει κανείς. Στο λιμάνι των Χανίων στη Σούδα, όπως κάθε δεύτερη Πέμπτη, έφτασε το κρουαζιερόπλοιο “Mein Schiff 5” της εταιρείας TUI Cruises, μεταφέροντας 1300 επιβάτες.

Μόνο που από αυτούς, δεν θα αφήσει τίποτα κανείς τους στην τουριστική βιομηχανία της πόλης. Κι αυτό γιατί η εταιρεία έχει ένα ισχυρό υγειονομικό πρωτόκολλο για την πανδημία του κορονοϊού, από τη στιγμή μάλιστα που τα Χανιά, μέχρι και πριν λίγες μέρες ήταν στο “πορτοκαλί”.

Έτσι λοιπόν, οι μισοί περίπου επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου κατέβηκαν με λεωφορεία και έκαναν τη βόλτα τους στην πόλη, αλλά τους απαγορεύεται να σταματήσουν ακόμα και έξω από τα μαγαζιά για να χαζέψουν τις βιτρίνες. Πόσο μάλλον να αγοράσουν κάτι.

Δεν μπορούν να προμηθευτούν ούτε τα απλά πράγματα, όπως νερό, τσιγάρα κτλ. και είναι εφοδιασμένοι από το κρουαζιερόπλοιο. Από τη μία έχει μια λογική όλο αυτό, καθώς σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν μια διασπορά κορονοϊού μέσα σε ένα κλειστό χώρο όπως το κρουαζιερόπλοιο, από την άλλη ένα νερό μπορείς να το προμηθευτείς με ασφάλεια...

Φυσικά όλη αυτή η εξέλιξη έχει προκαλέσει την οργή των επιχειρηματιών της πόλης που αντιδρούν σε αυτή την πολιτική.

Κάποιες πρώτες επαφές έχουν γίνει ώστε να λυθεί το θέμα αυτό και οι αρμόδιοι από την εταιρεία λένε πως τα πράγματα θα αλλάξουν το επόμενο διάστημα.