Τρέλανε τη Μπάρτσα, πρόλαβε η Ατλέτικο!

Gazzetta team
Τον τσέκαρε η Μπαρτσελόνα, αλλά την κίνηση ματ έκανε η Ατλέτικο! Ο Βρσάλικο εκτοξεύθηκε και οι Μαδριλένοι δεν έχασαν την ευκαιρία να αποκτήσουν παίκτη για... δέκα χρόνια!

«Το να παίξω στην Ατλέτικο είναι ένας μεγάλος στόχος για μένα, είμαι πολύ ικανοποιημένος» ήταν η πρώτη δήλωση του Βρσάλικο που υπέγραψε για 5 χρόνια και κόστισε στην Ατλέτικο 16 εκατ. ευρώ. Ο διεθνής Κροάτης έκανε μαγική σεζόν στη Serie Α και ο Σλάβεν Μπίλιτς... υπέγραψε το βιογραφικό του! «Η Κροατία και η Ατλέτικο έχουν παίκτη για την επόμενη 10ετία. Αυτή τη σεζόν ήταν στους τέσσερις κορυφαίους αμυντικούς στην Ιταλία. Είναι μια μεγάλη μεταγραφή για την Ατλέτικο, αφού σε τόσο νεαρή ηλικία έχει τέτοια εμπειρία! Στα 24 του χρόνια έχει παίξει σε δυο Euro και σε ένα Μουντιάλ».

Ποδοσφαιρικό προϊόν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ομάδα που έβγαλε από τις Ακαδημίες της Μπόμπαν, Προσινέτσκι και πιο πρόσφατα Κόβαβιτς. Η μόνιμη πρωταθλήτρια Κροατίας τον... έκλεψε από τη Χάιντουκ και τον έδωσε δανεικό στη Λοκομοτίβα! Ωστόσο, η τελευταία έκανε το λάθος να τον χρησιμοποιήσει στη μεσαία γραμμή! Ο Βρσάλικο επέστρεψε στη Ντιναμό, βρέθηκε στα άκρα της άμυνας κι έκανε τη διαφορά! Τέσσερις τίτλους και τρία κύπελλα κατέκτησε στην πατρίδα του και μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης έστρεψαν πάνω του τα βλέμματά τους! Ο ίδιος όμως... αγνόησε το ενδιαφέρον της Αρσεναλ, της Μαρσέιγ και της Τότεναμ, αφού το μεγάλο του όνειρό ήταν να παίξει στη Serie A!

Ετσι, το καλοκαίρι του 2013 απάντησε θετικά στην πρόταση της Τζένοα «Είναι ομάδα που δίνει ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες. Θέλω να παίξω, να βελτιωθώ» τόινισε ο Κροάτης! Ο Βρσάλικο έκανε 22 ματς με τη Τζένοα κι ένα χρόνο αργότερα βρέθηκε στη Σασουόλο! Οι εμφανίσεις του... μαγικές και για πολλούς ήταν στους κορυφαίους αμυντικούς στο ιταλικό πρωτάθλημα! Στο «Mapei Stadium» βρέθηκαν δεκάδες «κατάσκοποι», οι Ιταλοί τόνισαν πως η Γιουβέντους είχε το πάνω χέρι για τη μεταγραφή λόγων των εξαιρετικών σχέσεων... Οταν όμως ο αθλητικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, Αριέντο Μπράιντα και ο Ντιέγκο Σιμεόνε μπαίνουν στο παιχνίδι τότε όλα αλλάζουν... Όπως τόνιζαν οι Ιταλοί, Καταλανοί και Μαδριλένοι είδαν από κοντά το ματς της Σασουόλο κόντρα στη Λάτσιο και την εξαιρετική εικόνα του Βρσάλικο απέναντι στον Φελίπε Αντερσον! Οι Μαδριλένοι κινήθηκαν πιο γρήγορα και με τα 16 εκατ. ευρώ έκλεισαν άμεσα το deal!

Το αφεντικό της Σασουόλο, ο Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο ήταν ο άνθρωπος που του έδωσε τις μεγάλες ευκαιρίες και στο 4-3-3 ο Κροάτης έκανε απίθανα πράγματα! «Είναι ένας μεγάλος παίκτης, έχει την ποιότητα να κάνει τεράστια καριέρα και το μέλλον του ανήκει» τόνιζε πριν δυο χρόνια και δικαιώθηκε! Ο ποδοσφαιρικός ήρωας του Βρσάλικο είναι ο Μόντριτς, κατάγεται από την ίδια πόλη, το Ζαντάρ, ενώ όπως έχει τονίσει θα ήθελε να παίξει μαζί του σε μια μεγάλη ομάδα. Βέβαια, στη ο Ντάνι Αλβες είναι το πρότυπό του για το δεξί άκρο της άμυνας και πως τα έφερε η τύχη... Η Γιουβέντους δεν... θέλησε να δώσει τα 16 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει προτιμώντας τον ελεύθερο Βραζιλιάνο!